Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
SUPEROVERWINNING RENGER IN DUITS KAMPIOENSCHAP!

Oschersleben, 09 oktober 2005 - Op het circuit van Oschersleben heeft Renger van der Zande vandaag op ondubbelzinnige wijze in het Duits Formule Renault 2.0 Kampioenschap laten zien wie de sterkste is. Zowel de nieuwe Duits Formule Renault 2.0 Kampioen Pekka Saarinen als de favoriet Filipe Albuquerque voor de dagzege blijken stil te staan bij de snelheid van Renger die op superieure wijze de laatste race van het seizoen weet te winnen! Vooral de Portugese Red-Bull protégé Albuquerque die voor Motopark Ochersleben een thuiswedstrijd rijdt en vorige week nog tweede wordt tijdens het Europees Formule Renault 2.0 Kampioenschap op Estoril, moet op Duitse bodem zijn meerdere erkennen in de Q-dancer, die met deze knappe prestatie op de vijfde plaats eindigt (12 podiums, 6 overwinningen) in het kampioenschap met 228 punten. Een puike prestatie van de Nederlander die zonder trainingsvoorbereiding stuk voor stuk iedereen naar huis rijdt en alvast is opgewarmd om volgende week tijdens het Nederlands Kampioenschap opnieuw toe te slaan en de titel in het NK kan veroveren bij de Finale Races op Zandvoort!

Renger, die momenteel een razendsnelle ontwikkeling in zijn jonge carrière doormaakt, vertrekt in de laatste race vanaf een vierde stek en behoudt zijn positie voor het ingaan van de eerste linkerbocht. Niet veel later weet hij Aleshin te passeren die met een valse start definitief moet afhaken. De Go Fast-rijder dicht in recordtempo het gat naar de koplopers en verschalkt knap Albuquerque voor de tweede plaats. Doordat de leider in de wedstrijd Kasper Andersen veelvuldig te wijt uitkomt in de bochten, wacht Renger geduldig op zijn kansen en pakt de Deen vervolgens in een hairpin met nog enkele ronden voor de boeg. In de 25 ronden tellende race behoudt de coureur van Van Amersfoort Racing zijn positie en komt als eerste over de meet! Met een vierde plaats in de pocket na de race van gisteren, voegde de Nijmegenaar maar liefst 47 punten aan zijn totaal toe. Doordat Renger eerder dit seizoen een raceweekend heeft moeten missen op hetzelfde bochtige circuit, behoorde een derde of vierde plaats zeker tot de mogelijkheden, maar heeft met zijn optreden meerdere malen zijn visitekaartje op de Duitse circuits afgegeven!

Renger: "Echter super cool dat ik hier de overwinning heb gepakt! Ik kwam zonder trainingsarbeid en met een vette achterstand naar Oschersleben waar je niet of nauwelijks kunt inhalen. Nou ik heb het tegendeel bewezen dat je hier wel degelijk kunt inhalen, haha! Ik ben, geloof ik, wel zes keer naast de baan terecht gekomen, want ik liep ongelofelijk te pushen om Andersen en Albuquerque in de race te passeren. Toen Andersen voor de zoveelste keer te wijd door de bocht ging heb ik 'm uiteindelijk toch kunnen pakken. Ik heb met mijn vijfde plaats in het kampioenschap bewezen mijn mannetje te staan in het Duitse geweld en ik ben er nu op gebrand om mijn krachten te tonen aan de Nederlandse autosportliefhebbers volgende week op Zandvoort!"

UITSLAG RACE 02 CIRCUIT PARK OSCHERSLEBEN:
01. RENGER VAN DER ZANDE, VAN AMERSFOORT RACING, 25.53.312

02. Kasper Andersen, SL Formula Racing, + 02.278s
03. Pekka Saarinen, SL Formula Racing, + 02.798s
04. Teemu Nyman, Motopark Oschersleben, + 03.102s
05. Dima Raikhlin, SL Formula Racing, + 05.515s
06. Bruno Rudolf Fechner, + 07.479s

EINDSTAND DUITS FORMULE RENAULT 2.0 KAMPIOENSCHAP:

01. Pekka Saarinen, SL Formula Racing, 309 punten
02. Mikhail Aleshin, Lukoil Racing Team, 274 punten
03. Filipe Albuquerque, Motopark Oschersleben, 273 punten
04. Bruno Rudolf Fechner, 237 punten
05. RENGER VAN DER ZANDE, VAN AMERSFOORT RACING, 228 PUNTEN

06. Kasper Andersen, SL Formula Racing, 212 punten

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roel of Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com