Gemeente Maassluis

Werkzaamheden persleiding nabij begraafplaats

Op maandag 10 oktober 2005 starten nabij de Algemene Begraafplaats aan de Willem de Zwijgerstraat in Maassluis de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een extra persleiding. Deze werkzaamheden worden in opdracht van het Hoogheemraadschap van Delfland uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Heijmans BV. De feitelijke werkzaamheden gaan vervolgens op 17 oktober van start. Verwacht wordt dat de werkzaamheden voor de kerstdagen kunnen worden voltooid.

Deze extra persleiding is bedoeld om de capaciteit voor het afvoeren van afvalwater vanaf het hier gelegen knooppunt van persleidingen naar het Delflands gemaal Maassluis aan de Vlaardingsedijk te verbeteren. De leiding, met een diameter van ruim 600 mm, zal grotendeels door middel van een gestuurde boring worden aangelegd. In het plantsoen tussen de Prinses Julianalaan en Willem de Zwijgerstraat wordt een boorput gemaakt. Hier wordt ook de boorinstallatie en dergelijke opgesteld.

Om de uitvoering van de werkzaamheden mogelijk te maken moet het deel van het Julianaplantsoen tussen de Prinses Julianalaan en de Willem de Zwijgerlaan tijdelijk voor het wegverkeer worden afgesloten. Voor het bereiken en verlaten van de aangrenzende woonwijk blijft de wegverbinding tussen de Willem de Zwijgerlaan (langs de begraafplaats) naar de Prinses Julianalaan beschikbaar. Tijdens de werkzaamheden zal ook de Algemene Begraafplaats en het naastgelegen rouwcentrum via deze wegverbinding bereikbaar blijven.

Voor de opstelling van technische voorzieningen en het aansluiten van de nieuwe leiding, moet een deel van het bij de begraafplaats gelegen parkeerterrein worden gebruikt. Om de begrafenissen en rouwdiensten zo min mogelijk te storen is er dagelijks contact tussen de werkuitvoerder en beheerders van de Algemene Begraafplaats en het rouwcentrum.