Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor perslunch

Vooruitblik Holland Toernooi op Spido

ROTTERDAM - Het bestuur van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) nodigt de media uit voor een perslunch op maandag 10 oktober om 13.00 uur. Aan boord van de James Cook, het vlaggenschip van de Spido, zal tijdens een rondvaart door de Rotterdamse haven een vooruitblik worden geboden op de 24-ste editie van het Holland Toernooi. Het evenement gaat een dag later, dinsdag 11 oktober, in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen om 15.30 uur van start gaat.

Aan het Holland Toernooi doen zes landen mee. De selectie van bondscoach Sjors Röttger gebruikt het evenement voornamelijk als voorbereiding op het wereldkampioenschap, dat op maandag 5 december in het Russische Sint Petersburg van start gaat. Nederland B krijgt de gelegenheid om in Rotterdam internationale ervaring op te doen en de vier andere landen zijn: IJsland, Tsjechië, Slowakije en Roemenië.

Tijdens de perslunch zal zowel de nationale selectie als de begeleidingsstaf op de James Cook aanwezig zijn. Een delegatie van het bestuur van het NHV zal tijdens de bijeenkomst op de Maas de bestaande samenwerking met de stichting Rotterdam Topsport na zes jaar met nog eens drie jaar verlengen. De contractondertekening betekent dat het Holland Toernooi tot en met 2009 in de Maasstad zal worden gehouden.

De James Cook vertrekt om 13.00 uur vanaf de Willemskade, pal naast de Erasmusbrug. Gasten kunnen vanaf 12.30 uur aan boord. De lunch duurt ongeveer een uur. Rond 14.00 uur meert de Spido weer aan. Parkeren (op eigen kosten) kan in de parkeergarage onder de voet van de Erasmusbrug.

Noot: Nadere informatie Ben Spaai: 06-533.55.905


---- --