Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2005-642       |
|                                            |Arnhem|7 oktober 2005 |
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITENOVERZICHT IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Maandag 10 oktober 2005
Het eerste exemplaar van het wildboek "Wildeten in de Achterhoek' wordt overhandigd aan de Commissaris van de Koningin. De overhandiging is ook de start van een promotie om het toerisme naar de Achterhoek te bevorderen.(18.00-23.00 uur; Adres: Hotel de Roskam in Gorssel. Meer informatie: Achterhoeks Bureau voor Toerisme 0575-519330) Gedeputeerde Marijke van Haaren opent als voorzitter van de Stichting Veren Fonds de Miniconferentie "Halen de Gelderse overzetveren 2010?" (13.30-17.00 uur; Adres: Congres- en partycentrum "De Wageningse Berg" in Wageningen. Uitnodiging volgt) Gedeputeerde Theo Peters spreekt tijdens het openbare deel van de algemene ledenvergadering van de Rabobank in Ooy over de provinciale plannen en het buitengebied. (20.30 uur Horecabedrijf De Vink, Koningin Julianalaan 20 in Ooy)

Woensdag 12 oktober 2005
Gedeputeerde Theo Peters is aanwezig op de informatieavond voor de bewoners van Radio Kootwijk over de gebiedsvisie voor Radio Kootwijk. Wethouder Marja van de Tas van Apeldoorn is ook aanwezig. (19.00 uur, gebouw B van het complex Radio Kootwijk aan de Radioweg)

Donderdag 13 oktober 2005
Gedeputeerde Hans Esmeijer is aanwezig op de overzichtsconferentie gehandicaptenbeleid 'Op eigen kracht verder'. Hiermee sluit de provincie 6 jaar gehandicaptenbeleid af. Aan de hand van presentaties, workshops en voorstellingen ontstaat een beeld van de projecten waaraan Gelderland heeft bijgedragen. Tijdens de conferentie vindt ook de uitreiking van de ds. Visscherprijs plaats. De Commissaris van de Koningin, Clemens Corneilje, reikt deze tweejaarlijkse prijs met het daaraan verbonden geldbedrag van 10.000 euro uit. (09.30 - 17.00 uur; Adres: Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem) Het Kulturhuus in Twello (gemeente Voorst) wordt officieel geopend. Gedeputeerde Hans Esmeijer verricht samen met de betrokken Voorster wethouders de openingshandeling. (17.00 uur; Jachtlustplein 7 in Twello) Vrijdag 14 oktober 2005
Gedeputeerde Theo Peters ontvangt, als voorzitter van de Stuurgroep Radio Kootwijk, staatssecreatris voor Cultuur Medy van der Laan op het complex Radio Kootwijk. Viering 75-jarig bestaan Vrouwen van Nu (tot voor kort Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen (NBvP). Commissaris van de Koningin Cornielje ontvangt prinses Maxima die een deel van de viering 's ochtends zal bijwonen. Plaats Papendal (Arnhem); 10.00 uur - 11.30 uur; meer informatie NBvP (070-3244429) Gedeputeerde Hans Esmeijer is aanwezig bij de opening van het Advies- en Steunpunt Huiselijk geweld Apeldoorn. Hij zal daarbij een korte toespraak houden over het belang van deze punten. (Aanvang 13.30 uur; Adres: CODA-gebouw, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn) In de woonservicezone De Bruisbeek in Loenen vindt een feestelijke bijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst overhandigt gedeputeerde Hans Esmeijer op symbolische wijze in totaal 6 miljoen euro aan 45 voorbeeldprojecten 'Ontgroening en vergrijzing'. In deze projecten kunnen mensen zo wonen dat ze - ook als ze ouder worden - goed kunnen blijven functioneren in de samenleving. (16.00 - 17.00 uur; Adres: Loenendrift 80 in Loenen)

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 94 46.


---- --