Politie Noord- en Oost Gelderland

22 september 2005

PERSBERICHT

WORLD POLICE INDOOR SOCCER TOURNAMENT

Record aantal deelnemende teams

In de week van 10 tot en met 13 oktober 2005 wordt in Eibergen en Groenlo voor de 23e keer het CityGIS World Police Indoor Soccer Tournament gehouden. Deden in 2004 nog 72 politiezaalvoetbalteams mee, dit jaar wordt een record aantal van 112 teams verwacht. Nieuw in 2005 is een toernooi voor damesteams.

Door het grote aantal teams worden de poulewedstrijden niet alleen in sporthal 'de Pickerhal' aan de Kerkstraat 28 in Eibergen gespeeld, maar ook in sporthal 'de Elshof', Oude Winterswijkseweg 37 in Groenlo.

Wat ooit begon als een klein toernooi is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste politie-evenementen ter wereld. Tijdens de toernooiweek verblijven ruim 1500 buitenlandse gasten op recreatieparken in Groenlo en omgeving.

De feestelijke opening van het toernooi is op maandag 10 oktober om 20.00 uur in sporthal 'de Pickerhal' in Eibergen. Tijdens deze opening waar 'The Pyromaniacs' - de cheerleaders van het Rhein Fire Footballteam uit Düsseldorf (Dld) - een spetterend optreden zullen verzorgen, worden alle deelnemende teams voorgesteld. De sporthal is deze avond vanaf 19.00 uur geopend.

De poulewedstrijden worden op dinsdag 11 oktober en woensdag 12 oktober van 07.30 uur tot 22.30 uur en op donderdag 13 oktober van 07.30 uur tot 17.00 uur gespeeld in sporthal 'de Pickerhal' in Eibergen en sporthal 'de Elshof' in Groenlo. Donderdag worden vanaf 17.00 uur de (kruis) finales gespeeld in sporthal 'de Pickerhal' in Eibergen. Na de finale vinden de prijsuitreiking en de sluitingsceremonie plaats.

Veiligheid vormt ook dit jaar weer een speciaal aandachtspunt tijdens het politietoernooi. Vrijwilligers zullen er op toezien dat vluchtwegen in de sporthal open blijven en dat niet meer publiek op de tribunes wordt toegelaten dan verantwoord is. Met name voor de openingsceremonie op maandagavond 10 oktober en voor de sluitingsceremonie op donderdagavond 13 oktober geldt het motto "Vol is vol". De toegang tot het toernooi is alle dagen gratis en onder voorbehoud.

# # # # # # # # # #

Nadere informatie kan verkregen worden bij Henny Plant World Police Indoor Soccer Tournament
Tel.nr. 06 - 20 44 81 67


---- --