Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

11 oktober
Van wetenschap tot innovatie

Van promovendi via ondernemende onderzoekers tot bedrijfsleven: diverse voorbeelden van excellentie in wetenschap en innovatie komen aan bod tijdens het STW-symposium 'Van Wetenschap tot Innovatie' op 11 oktober 2005. Tijdens deze dag laat STW haar achterban aan het woord. Verschillende visies op innovatie en excellente voorbeelden van samenwerking tussen universiteit en bedrijfsleven passeren de revue. Het symposium opent met drie pasgepromoveerde onderzoekers, die strijden om de titel 'Simon Stevin Gezel' voor de beste STW-promotie in 2004. Vervolgens belichten twee ondernemende onderzoekers vanuit verschillende perspectieven hun ervaringen met kennisoverdracht tussen onderzoek en bedrijfsleven. Hierna komt een vertegenwoordiger uit het bedrijfsleven aan het woord die aan de hand van eigen ervaringen innovatie bij het MKB belicht.
Vervolgens is het de beurt aan STW om haar resultaten uit het utilisatierapport 2005 te presenteren. Drs. Chris Buijink, directeur-generaal voor Ondernemen en Innovatie v an het ministerie van Economische Zaken, neemt het eerste exemplaar van dit rapport in ontvangst. De Simon Stevin Meester 2005, prof. dr. Joke Bouwstra van de Universiteit Leiden, sluit de dag af en geeft een uitstekend voorbeeld hoe excellente wetenschap kan samengaan met utilisatie.

Meer informatie op www.stw.nl/symposium. Aanmelden voor de pers per email: symposium@stw.nl, of na 11 september bij Sonja Knols-Jacobs, voorlichter STW. T: +31 (0)30 6001 298 (woe, vrij) of +31 (0)70 344 08 26 (NWO, ma, di, do).