Gemeente Haarlem

Informatiebijeenkomst over schizofrenie en cannabisgebruik
voor familieleden en andere betrokkenen

De Geestgronden, specialisten in geestelijke gezondheidszorg, organiseert in samenwerking met de Stadsbibliotheek Haarlem een informatiebijeenkomst over schizofrenie en cannabisgebruik. De bijeenkomst is op dinsdag 11 oktober 2005 in de Stadsbibliotheek Haarlem, Gasthuisstraat 32 te Haarlem. De avond duurt van 19.30 tot 22.00 uur.

Veel (jonge) mensen die de ziekte schizofrenie hebben, gebruiken dagelijks cannabis. Schizofrenie is een psychiatrische ziekte waarbij het denken, voelen en gedrag van een persoon verstoord raken. Cannabis is een soft drug die in Nederland gedoogd wordt. De combinatie van schizofrenie en drugsgebruik wordt vaak dubbele problematiek of double trouble genoemd.

Voor familie en mensen in de omgeving kan het omgaan met iemand met deze combinatie van problemen ingewikkeld en belastend zijn. Voor deze mensen is de informatiebijeenkomst bedoeld.
Op de avond wordt informatie gegeven over deze dubbele problematiek en hoe er als naast betrokkene mee om te gaan.
De kosten bedragen E 2,50 per persoon. Vanwege een verwachte grote belangstelling voor deze informatieavond is aanmelding vooraf noodzakelijk. Om u op te geven voor deze voorlichtingsavond, belt u met het secretariaat van de afdeling Preventie en Innovatie, tel. 023-5300660.
---