Gemeente Leeuwarden


B. en w. op Tournee: Herrie in de tent!

Bron: Gemeente Leeuwarden (05-10-2005) Het aftellen is begonnen; de spanning op het stadhuis neemt toe.... Op dinsdag 11 oktober is het zover: het eerste optreden van burgemeester en wethouders onder de titel b. en w. op Tournee. In de felgekleurde circustent op het Zaailand betreden zij de arena; de Leeuwarder bevolking op de tribunes. Zijn deze politieke dieren op tijd klaargestoomd om hun kunsten te vertonen?

Om de inwoners van Leeuwarden de kans te geven in een rechtstreeks debat de stadsbestuurders te bevragen en desgewenst te bekritiseren gaat het college de stad in. Op 11 oktober verrijst een heuse circustent op het Zaailand, op 13 oktober gevolgd door Bilgaard (naast het winkelcentrum). In de ongedwongen setting wil het college de Leeuwarder bevolking letterlijk uit de tent lokken om zonder schroom alles te vragen wat het op zijn lever heeft. De discussies zullen worden afgewisseld met vermaak dat niet misstaat in de circustent.

De tent is beide avonden geopend vanaf 19.30 uur. De debatten duren van 20.00 - 22.00 uur. Alle inwoners van de gemeente Leeuwarden zijn van harte uitgenodigd om vragen te stellen en/of langs te komen op 11 en 13 oktober. Het beloven enerverende avonden te worden!