Dienstenbond CNV

Harmonisatie arbeidsvoorwaarden Van Neerbos en Cementbouw 11-10-2005

Vorige week heeft u van uw ondernemingsraad een schrijven ontvangen inzake de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden bij Van Neerbos bouwmarkten BV en voormalig Cementbouw detailhandel. Uw ondernemingsraad heeft samen met de werkgever de oude regelingen van arbeidsvoorwaarden bestudeerd en omgezet tot één regeling zodat er sprake is van één personeelsbeleid en één arbeidsvoorwaardelijk pakket in de nieuwe organisatie.

In het schrijven van de ondernemingsraad wordt vermeld dat de vakbonden betrokken zijn bij het totstandkomen van dit nieuwe pakket. Dit is echter niet het geval. Wij zijn slechts door de werkgever en de ondernemingsraad geïnformeerd over het nieuwe pakket en over het tijdspad dat aan invoering gekoppeld is. Tot onze spijt hebben wij dus inhoudelijk geen inbreng gehad. Over cruciale zaken zoals salaris, onkostenvergoedingen, overuren, de reiskostenregeling etc. hebben wij niet kunnen onderhandelen. De gebruikelijke inzet van CNV Dienstenbond bij harmonisaties van arbeidsvoorwaarden is dat niemand erop achteruit mag gaan. Volgens de werkgever en de ondernemingsraad is dat hierbij niet of nauwelijks het geval.

Zoals u heeft kunnen lezen krijgt u van uw werkgever in week 40, 41en 42 een brief waarin de individuele wijzigingen staan beschreven. Wij hopen dat de nieuwe regeling voor u geen achteruitgang in arbeidsvoorwaarden betekent. Mocht echter het tegendeel het geval zijn, dan kunt u op uw bond terugvallen.

Zoals u weet is het zeer belangrijk dat zoveel mogelijk collegas lid zijn van een bond! Voor meer informatie over het lidmaatschap neem dan contact op met het secretariaat op onderstaand telefoonnummer.

Heeft u uw brief binnen en blijkt dat u er structureel op achteruit gaat neem dan contact op met uw bestuurder Marten Jukema. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 035-6460580 of per e-mail op n.poelgeest@cnvdibo.nl