RetourAward Stichting Disposables Benelux voor Capgemini

Stichting disposables benelux

Persbericht 11 oktober 2005

RetourAward Stichting Disposables Benelux voor Capgemini!

Capgemini beste inzamelaar van éénmalige PS-automatenbekers over het jaar 2004

Grote inzamelhoeveelheden in 2004 voor Capgemini.
Capgemini leverde een opmerkelijke prestatie in 2004 met een inzamelingspercentage van ruim 90%. Capgemini is sinds twee jaar gevestigd aan de Papendorpseweg in Utrecht en is al vanaf 1994 actief als abonnee. Sindsdien zijn er hoge inzamelingspercentages gehaald, maar 2004 was uitzonderlijk.
In 2003 was de gemeente Lelystad winnaar van de RetourAward en eerdere awards werden onder andere uitgereikt aan KPN, het Academisch ziekenhuis van Amsterdam, Siemens, de Belastingdienst en Philips.

Naast het inzamelen van éénmalige PS(polystyreen)-automatenbekers ten behoeve van bekerrecycling draagt de Capgemini het milieu een warm hart toe. Met het milieuzorgplan wordt waar mogelijk op alle fronten voorzichtig met het milieu omgegaan. Ook in het nieuwe kantoorpand zijn veel 'verborgen snufjes' aangebracht om verantwoord met het milieu om te gaan.

RetourAward + cheque uitgereikt aan de heer T. Dekker
Uit handen van de heer A. Schanssema van de Stichting Disposables Benelux ontving de heer T. Dekker van Capgemini op dinsdag 27 september jl. de RetourAward in de vorm van een miniatuur inzamelbak. De heer Schanssema was blij dat ook Capgemini al jaren het belang van inzameling ten behoeve van bekerrecycling inziet. 'Tegenwoordig denkt men vaak dat energieterugwinning door verbranding de beste oplossing is, maar een recent onderzoek uitgevoerd door TNO-MEP wijst uit dat bekerrecycling nog altijd het minst belastend is voor het milieu', aldus Schanssema. De heer Dekker was verheugd met de RetourAward die hij een mooi plekje in het nieuwe kantoor in Papendorp (Utrecht) zal geven. Hij nam ook de personeelscheque van Euro 1000,-- in ontvangst die gekoppeld is aan het winnen van de RetourAward. De heer Dekker prees de inzet van alle betrokken mensen bij Capgemini en zal de RetourAward ook gebruiken als middel om het item 'milieu' nog hoger op de agenda te plaatsen bij Capgemini in Nederland, maar ook bij het moederbedrijf in Frankrijk.

De Stichting Disposables Benelux houdt zich bezig met de verbetering van bekerinzamelsystemen en stimuleert hergebruik van gerecycled materiaal. Voor de inzameling en materiële recycling van éénmalig gebruikte automaten- en drinkbekers heeft de Stichting het Retoursysteem(r) ontwikkeld waaraan bedrijven en organisaties kunnen deelnemen. De gebruikte bekers worden na inzameling verwerkt tot grondstof voor diverse nieuwe producten zoals plantenpotjes, DVD cassettes en linialen. De Stichting vertegenwoordigt de gehele automatenbranche, producenten van disposables en de grondstoffenleveranciers.
De RetourAward wordt toegekend aan een organisatie die als abonnee van de Stichting een opmerkelijke recycle-inspanning heeft geleverd. Als beoordelingsmaatstaf wordt hierbij het inzamelpercentage van éénmalige PS(polystyreen)-bekers genomen en de eventuele stijging hiervan. Tevens wordt bekeken of de betrokken organisatie over een goed milieuzorgsysteem beschikt. Dit jaar werd de RetourAward alweer voor de twaalfde maal uitgereikt.

Over Capgemini
Capgemini, een van de meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcing-diensten ter wereld, werkt op een unieke manier samen met zijn klanten. Deze werkwijze noemt Capgemini de 'Collaborative Business Experience'. Door zich te richten op gezamenlijk succes en het behalen van aantoonbare toegevoegde waarde helpt Capgemini bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën, het optimaal benutten van de mogelijkheden van technologie, en te groeien als gevolg van een krachtige samenwerking. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 60.000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2004 een omzet van 6,3 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.nl.capgemini.com


---