Gemeente Sint-Oedenrode


Internationaal Toegankelijkheidssymbool (ITS) voor Mariendael

Bij brief van 21 september jl. heeft Landelijk Bureau Toegankelijkheid het gemeentebestuur meegedeeld met genoegen te kunnen berichten dat het ITS aan Cultureel en Educatief Centrum Mariendael is toegekend. Dit betekent dat het gebouw en de diverse ruimten binnen het gebouw ook toegankelijk zijn voor personen met een functiebeperking.
Binnenkort zullen de stickers aan het gebouw worden bevestigd.

De gemeente Sint-Oedenrode vindt het van groot belang dat openbare gebouwen door alle inwoners gebruikt kunnen worden. Daarbij is er extra aandacht voor gebruik door personen met een functiebeperking. De gemeenteraad heeft al in 2000 bepaald dat openbare gebouwen wat betreft toegankelijkheid moeten voldoen aan de eisen die worden gesteld voor het verkrijgen van het ITS.

In de praktijk betekent dit dat vanaf de eerste fase in het bouwproces (ontwerpfase) met deze eisen rekening wordt gehouden. Het bouwplan wordt beoordeeld door het Landelijk Bureau Toegankelijk en na oplevering van het gebouw wordt opnieuw door het landelijk bureau beoordeeld of het gebouw ook in de praktijk voldoet aan de eisen van "geboden toegang"

Het ITS is toegekend voor een periode van 5 jaar. Na 5 jaar vindt een herkeuring plaats.