Politie Hollands Midden

Datum: 11 oktober 2005

Oegstgeest Aanhouding van man met tas De politie hield op dinsdag 11 oktober rond 03.15 uur op de Rijnzichtweg een 35-jarige man uit Katwijk aan. Agenten zagen de fietsende man nabij het Rijnzichtviaduct een tas weggooien. In de tas bleek een volledige golfuitrusting te zitten. De agenten besloten de man daarop aan te houden. Aan het bureau verklaarde hij dat hij de tas op een weg in Oegstgeest vond, maar er onderweg toch maar van af wilde. Bij de politie was er nog geen aangifte binnen van diefstal. De man is vervolgens in de loop van de nacht weer op vrije voeten gesteld.

Woubrugge Onder invloed rijden De politie controleerde op maandag 10 oktober rond 19.30 uur op de Bateweg een 40-jarige snorfietser. De man bleek gedronken te hebben. Na zijn aanhouding volgde de ademanalyse. De uitslag daarvan was 320 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor enkele uren.

Alphen a/d Rijn Aanhouding verdachten van inbraak in restaurant De politie hield op dinsdag 11 oktober rond 03.00 uur op de Willem de Zwijgerlaan een 16 en 20-jarige jongeman uit Alphen aan den Rijn aan. Beiden worden er van verdacht kort voor hun aanhouding ingebroken te hebben in een restaurant aan het Thorbeckeplein danwel dit geprobeerd te hebben. Een getuige die dit zag belde onmiddellijk de politie. Dankzij een goed signalement konden de twee even later worden aangehouden. Het bij zich hebben van een tas met daarin inbrekerswerktuigen maakten de twee nog meer verdacht. Zij zijn ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.

Nieuwerbrug Onder invloed met auto te water Een 36-jarige automobilist uit Lubliniec (Polen) reed op maandag 10 oktober over de Korte Waarder met een dermate hoge snelheid dat hij zijn auto niet meer onder controle kon houden. Een getuige zag de auto na de spoorwegovergang door de lucht vliegen, in de rechterberm terechtkomen, daar een hectometerpaaltje rammen, vervolgens een stoeprand raken, op z'n kant doorvliegen en vervolgens na het raken van twee knotwilgen dwars in een sloot tot stilstand komen. De man en zijn inzittende, een 25-jarige man uit Babienica (Polen) konden op eigen kracht uit de auto komen en werden opgevangen bij een nabijgelegen boerderij. De politie constateerde drankgebruik bij de bestuurder. Omdat beiden met verwondingen aan schouder en hoofd werden overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden werd daar van hem een bloedproef afgenomen. De politie nam het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen Aanrijding Een 29-jarige automobilist uit Waddinxveen verleende op maandag 10 oktober rond 17.00 uur bij het van richting veranderen op de kruising Kerkweg-Oost met de Julianastraat, geen voorrang aan een 25-jarige bromfietster uit Reeuwijk. De bromfietsster liep letsel op aan haar arm en knie en werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Regio/Waddinxveen -Vanavond te zien in Opsporing Verzocht voor Hollands Midden

Inbraak in autobedrijf aan de Coenekoop in Waddinxveen

Op woensdag 7 september werd kort na 22.00 uur ingebroken bij de Toyotadealer in Waddinxveen. Op de beveilligingscamera is een van de twee daders goed te zien. De daders komen aanrijden in een grijze auto, breken de deur open en halen de kassa leeg.

Zevenhuizen Onder invloed rijden De politie controleerde op dinsdag 11 oktober rond 00.30 uur op de Swanlaweg een 39-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel. De man bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. De ademanalyse die volgde liet een uitslag zien van 335 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor enkele uren.

Gouda Inbraak in kledingwinkel De politie is een onderzoek begonnen naar een inbraak in een kledingwinkel aan de Korte Tiendeweg. De inbraak vond op dinsdag 11 oktober rond 04.35 uur plaats. Onbekenden vernielden een glazen voordeur en namen een nog onbekende hoeveelheid broeken uit de zaak weg. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Gouda Aanhoudingen voor brandstichting De politie heeft maandag 10 en dinsdag 11 oktober een 12 en 17-jarige jongen uit Gouda aangehouden. De twee staken met spiritus een speeltoestel op het plein van een school aan de Oosthoef in de brand. Dit gebeurde op maandagavond 26 september. Een getuige die dit zag gebeuren wist het vuur in de kiem te smoren voordat het echt grip kreeg op het speeltoestel. Ook was er geprobeerd een bord van het school in de brand te steken. De politie gaat nog een 3e jongen uit Gouda horen over zijn aandeel. De verdachten zijn nog ingesloten. De politie hoop haar onderzoek vandaag af te sluiten.

Gouda Aanhouding voor belediging hoofdagent De politie hield op maandag 10 oktober rond 17.20 uur een 35-jarige man uit Gouda aan. De man beledigde een hoofdagent met onder meer de woorden 'kanker lul'. De hoofdagent surveilleerde in het voetgangersgebied aan de Lange Groenendaal als 'biker' en waarschuwde de man toen hij zag dat deze wilde gaan fietsen. Daarop werden allerhande verwensen aan het adres van de hoofdagent gedaan en volgde de belediging. De man krijgt een proces-verbaal voor belediging van een ambtenaar in functie en mocht in de loop van de nacht het bureau weer verlaten.

----------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --