Gemeente Maassluis

Antwoorden op vragen van Maassluis Belang en de PvdA over Tennishal Op Dreef

De fracties van Maassluis Belang en de Partij van de Arbeid in de Maassluise gemeenteraad hebben schriftelijke vragen gesteld over Tennishal Op Dreef. Het college van burgemeester en wethouders heeft de vragen als volgt beantwoord.

"In gevolge artikel 37 van het reglement van orde heeft u namens de fracties van Maassluis Belang en de PvdA schriftelijk vragen gesteld over de toekomst van de tennishal Op Dreef. De vragen die u ten aanzien van de toekomstige exploitatie van de tennishal stelt luiden:
· Wordt uitgegaan van een soortgelijke constructie met de hal als voorheen?

· Is hiervoor al een kandidaat pachter voorhanden?
· Is de verkoop van de tennishal een optie?
· Wordt een andere mogelijkheid om de tennishal te exploiteren overwogen?

· Wordt rekening gehouden met geluidsoverlast voor omwonenden?
· Zijn de bijgebouwen nog steeds een integraal onderdeel van het complex, waarmee bij een nieuwe bestemming rekening dient te worden gehouden;

· Wat is de gedachte van het college over een nieuwe bestemming van de hal?

Op deze vragen gaan wij onderstaand in.

De huidige pachter heeft het contract voor de tennishal per 1 april 2006 opgezegd. Dat betekent dat zich per die datum een nieuwe situatie aandient en de hal terugvalt naar direct gemeentelijk beheer. Vooruitlopend op deze situatie hebben wij nog geen concrete plannen ontwikkeld. Inmiddels hebben diverse initiatiefnemers zich tot ons gericht en hebben ideeën ingediend voor een overname van de pacht of de huur of aankoop van de hal. De plannen variëren van behoud van de tennishal, via aanpassingen voor ander (sport)gebruik tot het omvormen tot een overdekte speeltuin. Wij hebben kennisgenomen van deze plannen en ideeën en hebben betrokkenen aangegeven dat wij ons in een later stadium over de plannen zullen uitspreken.

Dit is ingegeven door het onderzoek dat op dit moment wordt uitgevoerd naar het op te stellen gemeentelijk accommodatiebeleid. De tennishal maakt hier immers een onderdeel vanuit. Zoals bekend zal op 5 oktober a.s. met de commissie welzijn een overleg plaatsvinden met de onderzoekers en wordt gesproken over het accommodatiebeleid en de keuzes die de gemeente kan maken in de wijze waarop de gemeente haar verantwoordelijkheid voor de accommodaties wil vormgeven. Voordat dit onderzoek is afgerond achten wij het niet gewenst een uitspraak te doen over de toekomst van de tennishal. Wij staan derhalve nog open voor een antwoord op de vraag op welke wijze in de toekomst met de tennishal moet worden omgegaan.

De door u genoemde aandachtspunten zullen wij hierbij zeker betrekken. Bij de nieuwe plannen zal ook rekening worden gehouden met de belangen van de huidige gebruikers van de aan de tennishal gekoppelde accommodaties: het gemeentelijk Centrum voor Natuur en Milieu Educatie "Oranjetipje" en de "Balletschool Westside".