Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Hoogeveen 11-10-2005

Auto botst op afslaande tractor
ELP Een 75 jr. man uit Elp raakte maandagavond gewond bij een verkeersongeval op de Schoonloerweg in Elp. De man haalde met zijn auto een voor hem rijdende tractor met aanhanger in. Deze sloeg op dat moment linksaf. De auto botste op het linkervoorwiel van d etractor. Het gevolg was dat door de botsing de weg volledig gestremd raakte en dat zowel de auto als de tractor zwaar werden beschadigd. De 17 jr. tractorbestuurder uit Exloo bleef ongedeerd. De automobilist werd met in ieder geval een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis. Daarbij mag hij nog van geluk spreken want omdat hij geen autogordel droeg hadden de verwondingen nog veel ernstiger kunnen zijn. Een getuige bevestigde het verhaal van de tractorbestuurder dat hij op tijd richting had aangegeven. Mogelijk dat de automobilist dit niet heeft gezien door de laagstaande zon.

Politie onderzoekt diefstal tractor
TIENDEVEEN Maandag is vanaf het erf bij een boerderij aan de Kremboong in Tiendeveen een ongeveer 37 jr. oude Hanomag tractor gestolen. De bewoners waren niet thuis. De tractor is groen van kleur met rode velgen en een rode cabine. De dief of dieven zijn met de tractor weggereden of hebben deze weggesleept. (05-187869)

Aangehouden voor bedreiging
DWINGELOO De politie hield maandagavond in Dwingeloo een 48 jr. man uit Assen aan. Hij wordt verdacht van het met een mes bedreigen van zijn ex-vrouw. Dit gebeurde maandagavond in de woning van de vrouw. Zij deed aangifte. De man is ingesloten op een politiebureau. (05-187928)

HOOGEVEEN Dinsdagmorgen hield de politie in Hoogeveen een 31 jr. bewoner van die plaats aan. De man wordt verdacht van het met de dood bedreigen van een 22 jr. buurtbewoonster. Dit gebeurde maandagavond. Al eerder veroorzaakte de man problemen bij de vrouw. Toen de politie arriveerde was de man al vertrokken. Hij werd ook niet aangetroffen in zijn eigen woning. Dinsdagmorgen meldde hij zich op het politiebureau waar hij is aangehouden en is ingesloten. (05-187941)

Politie houdt man aan op verdenking mishandeling AALDEN Op het AZC aan de Gelpenberg in Aalden hield de politie maandagavond een 24 jr. tijdelijk bewoner van dit centrum aan. De man wordt verdacht van het mishandelen van een bewaker van dit centrum. De bewaker probeerde een ruzie te sussen en kreeg daarbij enkele klappen in het gezicht. Hij deed aangifte. De aangehouden man is voor nader onderzoek ingesloten. (05-187933)

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592 45 2475 of 06 - 51 55 7950.