Fontys


Fontys benoemt Joep Gilissen tot directeur Fontys Hogeschool Communicatie

De Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen heeft per 1 oktober voor een interim-periode van twee jaar Joep Gilissen benoemd tot directeur van Fontys Hogeschool Communicatie. Hij volgt hiermee Hank Heutink op die adviseur marketing en communicatie van Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg wordt.
dinsdag 11 oktober 2005 door Femke Huvenaars
Joep Gilissen (1946) uit Vught is vanaf 1982 werkzaam bij Fontys. Begonnen als docent sociologie en filosofie was hij vanaf 1986 studierichtingsleider bij de studierichting Verpleegkunde van de toenmalige Hogeschool Eindhoven, een voorganger van Fontys Hogescholen. In 1991 startte hij als consultant met advieswerk op de terreinen gezondheidszorg en interne organisatie en werkte hij mee aan een onderzoek naar de identiteit van Fontys. Vanaf 1995 trad hij op als begeleider van het fusieproces tussen negen OMO-scholen in de regio Eindhoven. Dat leidde tot de oprichting van scholengemeenschap Het Plein. Hij werd vervolgens interim-voorzitter van de centrale directie van de nieuw gevormde school. Daarna vervulde hij de functie van interim-rector van het Rodenborch-college van OMO in Rosmalen, gevolgd door het interim-directeurschap bij de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Eindhoven van 2001 tot 2003. Vervolgens vervulde hij diverse functies op het gebied van de ontwikkeling van het voortgezet onderwijs in Eindhoven. Dit jaar fungeerde Gilissen als waarnemend directeur bij Fontys Hogeschool Communicatie.

Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg (OSO) verzorgt diverse opleidingen op het gebied van speciale onderwijszorg. Leraren kunnen op verschillende locaties in het land opleidingen volgen om leerlingen die extra zorg nodig hebben te ondersteunen. Hank Heutink zal zich als adviseur bij Fontys OSO bezig houden met de marketing en communicatie van de toekomstige masteropleidingen binnen OSO.