PERSBERICHT - 2005-10-11

easyJet introduceert dynamic package

Nieuwe service Europcar en easyJet

De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet en haar partner in huurautos Europcar introduceren een manier om tegelijkertijd met een vluchtreservering een auto te huren. Deze methode van dynamic packaging levert de passagiers met name gemak en snelheid op.

Als gevolg van een succesvolle proef op de engelstalige site van easyJet, kunnen passagiers uit heel Europa nu hun vlucht én een huurauto in één transactie boeken en ook betalen. easyJet biedt al sinds maart 2005 een package aan van vluchten en een reisverzekering, maar deed dat nog niet eerder met andere producten. Het vereenvoudigen van het boekingsproces is het grootste voordeel voor de klant.

Europcar biedt sinds 2003 via een dedicated website huurautos aan aan easyJet-klanten. Met de dynamic package loopt er tijdens het boeken van de vlucht op de achtergrond een berekening mee voor een eventuele huurauto. Op het moment dat de klant besluit de vlucht daadwerkelijk te boeken, kan deze een optie voor autohuur aanklikken, waarmee de dynamic package rond is. Met het invoeren van de vluchtgegevens is ook het formulier voor de huurauto vrijwel ingevuld. Door meteen bij boeking te betalen, kan de klant de gekozen huurauto bij aankomst snel ophalen en verder reizen.

easyJet verwacht hiermee weer een stap te hebben gezet naar een completer reisaanbod voor haar passagiers. Naast autohuur heeft easyJet een groot aantal andere reisgelieerde producten in haar assortiment, die via de website www.easyjet.com te boeken zijn.

Noot voor de redactie,