Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht 11-10-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Poging beroving; getuigen gezocht

NIEUWEGEIN Maandag 10 oktober bedreigden twee jongens een 13-jarige jongen uit Houten.

De 13-jarige fietste tussen 15.15 en 15.30 uur over het fietspad van de Hoorneseschans toen hij door twee jongens tot stoppen werd gedwongen. De twee jongens bedreigden de 13-jarige met een steekvoorwerp en zeiden dat hij zijn fiets moest afstaan. Dit deed hij uiteindelijk niet en de jongens gingen er weer vandoor.

Hun signalementen luiden als volgt:

Verdachte 1: jongen met licht getinte huidskleur, 15 - 16 jaar, ongeveer 1.80 meter lang, smal gezicht, bruine ogen, hij droeg een lange grijze jas met een capuchon met daarop nepbont die hij op zijn hoofd had.

Verdachte 2: blanke jongen, met bruine ogen, 15 - 16 jaar oud en ook ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een blauw-grijze lange jas met een nep bontkraag en een ruiten pet in de kleur grijs-wit-paars.

Heeft u deze poging beroving zien gebeuren of herkent u de signalementen? Belt u dan met de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Aangehouden voor vuurwerk
NIEUWEGEIN Maandagmiddag 10 oktober hield een man op de Maurice Roelantshove twee jongens aan die strijkers bij zich hadden en die ook naar eenden hadden gegooid. De politie werd gewaarschuwd en agenten namen het tweetal, van 13 en 15 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, mee naar het politiebureau. De jongens hadden meer dan 100 strijkers bij zich en ook bij hen thuis troffen de agenten vuurwerk aan. Dit is allemaal in beslag genomen. Met de ouders van de jongens zal naar een passende Haltstraf worden gekeken.