Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht 11-10-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Vernieler aangehouden
MAARSSEN Maandagmiddag 10 oktober ontving de politie de melding dat een man in het gemeentehuis aan de Endelhovenlaan vernielingen had aangericht. De man, een 49-jarige man uit IJsselstein, was het vermoedelijk niet eens met de gang van zaken en kwam omstreeks 12.45 uur verhaal halen. Toen hij zijn zin niet kreeg, werd hij verbaal agressief en pakte hij een honkbalknuppel waarmee hij enkele delen van het interieur vernielde. De gewaarschuwde agenten moesten pepperspray gebruiken om de man onder controle te krijgen en hem aan te kunnen houden. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De man is ingesloten op het politiebureau. De politie doet nader onderzoek.

Onder invloed
MIJDRECHT In de nacht van maandag op dinsdag hield de politie een verdachte van rijden onder invloed aan. De man viel omstreeks 01.30 uur op vanwege de hoge snelheid waarmee hij over de Johan van Lochemstraat reed. Surveillerende agenten gaven de 46-jarige Mijdrechter een stopteken en namen een blaastest af. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken en dus werd hij aangehouden. De uitslag van de ademanalyse op het politiebureau was 570 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en proces-verbaal is opgemaakt. De man verklaarde na het sporten nog drankje te hebben gedronken en daarom het eerder geconstateerde sportieve rijgedrag vertoonde.

Verkeersongeval
KAMERIK Maandagmiddag 10 oktober vond omstreeks 15.55 uur een verkeersongeval plaats waarbij een fietser gewond raakte. Een 15-jarige jongen fietste in zijn woonplaats over de kruising Nijverheidsweg Mijzijde uit de richting van Woerden. Op het zelfde moment reed een 59-jarige bestuurder van een bestelauto uit Heerlen ook de kruising over. De bestuurder stopte vermoedelijk niet voor de stopstreep en reed richting de Molentocht. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen en de fietser belandde op de motorkap van de bestelbus en viel daarna op het wegdek. Ambulancepersoneel stabiliseerde de jongen en hij werd daarna naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd. Tegen de bestuurder van de bestelbus is proces-verbaal opgemaakt.

Tweede verdachte aangehouden
VINKEVEEN Maandagmorgen heeft de politie de tweede verdachte van een inbraak die zondagmorgen gepleegd werd, aangehouden. Zondagmorgen 9 oktober sloegen twee auto-inbrekers hun slag in een auto die geparkeerd stond aan de Loopveltweg. Eén verdachte kon die nacht al worden aangehouden door een agent die in zijn privétijd de verdachten betrapte. De andere jongen wist op zijn fiets te ontkomen. Na onderzoek kwam ook zijn identiteit vast te staan, zodat hij maandag om 06.10 uur kon worden aangehouden. Ook hij is voor verhoor ingesloten op het politiebureau en hij is in verzekering gesteld. (Zie ook Nieuwsberichten district Rijn & Venen, 9 oktober 2005).