Politie Groningen

Persberichten dinsdag 11 oktober 2005

provincie Groningen, 11-10-2005 -

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1030, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 340, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Grijpskerk, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 694, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Appingedam, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 344, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen: man aangehouden voor vernieling na aanrijding Een 33-jarige bromfietser uit Groningen is maandagmorgen op de Esserweg aangehouden voor vernieling. Hij was betrokken bij een aanrijding op de kruising van de Verlengde Hereweg met de Esserweg met een 74-jarige automobiliste uit Haren. Zij verleende geen voorrang aan de bromfietser toen zij linksaf sloeg. Hij verloor zijn zelfbeheersing en sloeg de voorruit in van de auto van de Harense. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt wildplasser aan
Een 18-jarige man uit Groningen is maandagnacht op de Grote Markt aangehouden voor wildplassen. Hij werd op heterdaad door agenten betrapt. Omdat hij zijn identiteit niet wenste prijs te geven en omdat hij geen legitimatiebewijs kon tonen, moest hij mee naar het bureau. Na vaststelling van zijn identiteit mocht de Stadjer met twee bekeuringen het politiebureau weer verlaten.

Foxhol: mannen aangehouden voor diefstal verkeersborden De politie heeft maandagmiddag op de Energieweg in Foxhol een 31-jarige man uit Hoogezand en een 44-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. Een getuige zag de mannen verkeersborden stelen en inladen op hun bakbromfiets. De mannen reden de agenten tegemoet en werden staandegehouden. De verkeersborden en de bijbehorende palen hadden ze nog bij zich. Hierop moesten de mannen mee naar het politiebureau. De verkeersborden en de bromfiets zijn inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum/Groningen: snelle rijder moet rijbewijs inleveren De politie heeft maandagmiddag op de Friesestraatweg het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige man uit Groningen. De Stadjer reed op de snelweg A7 179 km/uur, waar een maximumsnelheid geldt van 120 km/uur. De man moest ook nog een bekeuring van 56 euro betalen. Hij betaalde het boetebedrag op het politiebureau. De man mocht hierna het politiebureau verlaten.

Niezijl: auto over de kop
Bij een verkeersongeval op de Hogedijk zijn maandagmiddag twee 18-jarige mannen uit Kommerzijl gewond geraakt. De 18-jarige bestuurder moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto, waarna hij in de rechterberm terechtkwam. Na een stuurcorrectie naar links schoot de auto over de weg en kwam het voertuig in het weiland terecht. Eenmaal in het weiland sloeg de auto over de kop. Beide mannen konden zelf uit het voertuig uitklimmen. De bestuurder werd met handletsel naar het ziekenhuis gebracht. De bijrijder moest met hoofdletsel naar het ziekenhuis. De auto werd afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Leek: fietsters botsen
Bij een verkeersongeval op de kruising Vredewoldplantsoen met de Oosterheerdtstraat zijn maandagmiddag twee fietsters gewond geraakt. Een 49-jarige vrouw uit Leek liet op de kruising een 20-jarige plaatsgenote niet voorgaan. Beide fietsters kwamen ten val en raakten gewond. Zij moesten met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Zuidhorn: bromfietser gewond na frontale botsing
Bij een verkeersongeval op de Rijksstraatweg zijn maandagavond twee bromfietsers gewond geraakt. Een 18-jarige man uit Ezinge had niet uiterst rechts gehouden, waarna hij tegen een tegemoetkomende bromfietser, een 33-jarige man uit Zuidhorn, botste. De Ezinger raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De andere bromfietser kwam in de sloot terecht en liep een nat pak op. Hij bleef ongedeerd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Beide bromfietsen zullen technisch worden onderzocht.