Gemeente Hengelo

Raadscommissies Verkeerszaken
Opening Digitaal Kunstdepot
Tot en met 15 oktober 2005 collecteert de Nederlandse Brandwonden Stichting. Van 16 tot en met 22 oktober collecteert de Vereniging voor Wijkwelzijnsvoorzieningen. Collectanten kunnen zich legitimeren.
* t Swafert, op maandag 17 oktober van 14.30 tot 16.30 uur
* t Palet (Hengelose Es), op dinsdag 18 oktober van 14.30 tot 16.30 uur

* Twekkelerwegkwartier, op vrijdag 21 oktober van 14.30 tot 16.30 uur

* De Bouwmeester (iedere eerste dinsdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur)

* Wijk Service Punt Hengelose Es (iedere eerste woensdag van de maand van 13.00 tot 15.00 uur).
Denkt u eraan, de juiste gegevens mee te nemen? Bent u tussen de 18 en 65 jaar dan neemt u een loonstrook of een uitkeringsspecificatie mee. Bent u ouder dan 65 jaar dan neemt u uw jaaropgave 2004 of de jaaropgave van de AOW en het pensioen mee. Bent u getrouwd, of woont u samen, dan neemt u de gegevens van beide partners mee. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de SWOH, telefoon (074) 242 6205 (van 8.30 tot 12.30 uur) of met COSBO, telefoon (074) 242 2932. Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en uw persoonsgegevens Baarmoederhalskanker komt bij vrouwen van alle leeftijden voor, maar het meest bij vrouwen tussen de 30 en 60 jaar. Daarom krijgen vrouwen uit deze leeftijdsgroep eens in de vijf jaar een uitnodiging om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Deze vorm van kanker kan door een eenvoudig onderzoek, het uitstrijkje, in een vroeg stadium worden ontdekt. Bij een vroege ontdekking en goede behandeling is genezing in bijna alle gevallen mogelijk. In 2006 ontvangen de geboortejaren 1946, 1951, 1956, 1961, 1966, 1971 en 1976 een uitnodiging voor dit onderzoek volgens onderstaand schema:

Week

t/m 3

4 - 10

11 - 17

18 - 24
25 - 34
35 - 41
40 - 47
geboortejaar
1971
1951
1966
1956
1946
1976
1961
De persoonsgegevens voor de uitnodiging komen uit de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Zodra een vrouw zich inschrijft in een gemeente, worden de persoonsgegevens in deze administratie opgenomen. Vrouwen ontvangen via hun eigen huisarts of via de Stichting Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker Twente (SBBT) een oproep voor het bevolkingsonderzoek. Hiervoor vindt gegevensuitwisseling plaats met de GBA. Op de registratie van de gegevens is de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing. Uiteraard worden de gegevens strikt vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt in het kader van dit bevolkingsonderzoek. De regels voor registratie liggen vast in een privacyreglement.
Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u bellen met de SBBT (053) 480 05 20 (maandag tot en met donderdag van 8.30-16.30 uur). Of kijk op www.uitstrijkje.nl.
Regiocentrale in gebruik
Vanaf 1 oktober 2005 rijdt Regiotaxi Twente in Hengelo, Hellendoorn en Hof van Twente volgens een nieuw concept, waarbij ritreservering en vervoer zijn gesplitst. Het Regionale Vervoercentrum (RVC) verzorgt vanaf die datum vanuit de Regiocentrale de ritreserveringen voor de drie gemeenten.
Ritreservering
Zowel de ritreservering als informatie opvragen over Regiotaxi Twente kan nu via telefoonnummer 0900 1814 tegen lokaal tarief. Ongeacht waar u zich in de regio bevindt kunt u bij dit telefoonnummer informatie opvragen over het vervoersysteem en vervolgens een rit reserveren. De Regiocentrale is verantwoordelijk voor de toewijzing van ritten in de drie gemeenten. De gemeenten Almelo, Borne, Enschede en Haaksbergen gaan vanaf 1 april 2006 ook gebruikmaken van de Regiocentrale. Vervoerders
Het vervoer in de gemeenten Hengelo en Hof van Twente wordt namens DeVierGewesten Personenvervoer uitgevoerd door respectievelijk Wentax en Taxi Tijhuis en in Hellendoorn door Connexxion Taxi Services. Werk aan de weg
Binnenveldweg
De Binnenveldweg en de kruising Binnenveldweg met Kroeskarperstraat zijn tijdelijk afgesloten in verband met werkzaamheden. De kruising met de Levantstraat wordt zoveel mogelijk ontzien onder meer in verband met de busroute over de Levantstraat. Tussen de Kroeskarperstraat en de Levantstraat wordt een noodpad voor fietsers en voetgangers aangelegd. Omdat op de kruising van de Binnenveldweg en de Levantstraat stopstrepen worden aangebracht wordt één weghelft af en toe afgezet. Van bovengenoemde maatregelen kan het verkeer enige overlast ondervinden. De werkzamheden duren tot uiterlijk vrijdag 14 oktober.
Raadscommissies
De meest actuele agenda's van de raadscommissies vindt u op www.hengelo.nl, onder Bestuur & Organisatie/Bestuursagenda. Ruimte en Wonen
De commissie vergadert op dinsdag 11 oktober 2005 om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Borne, en aansluitend in de burgerzaal van het stadhuis in Hengelo. De vergadering wordt voortgezet op dinsdag 18 oktober. Op de agenda staat onder meer:
* ontwerpbestemmingsplan De Veldkamp (gezamenlijke behandeling met de commissie Grondgebied van de gemeente Borne)
* ontwerp-beeldkwaliteitplan Buren-De Veldkamp (gezamenlijke behandeling met de commissie Grondgebied van de gemeente Borne)

Schorsing op 11 oktober om 20.00 uur, voortzetting van de vergadering in de burgerzaal van het stadhuis in Hengelo om 20.30 uur:
* vaststellen wijkplan Hengelose Es

* het nemen van een voorbereidingsbesluit en toepassen van art. 19, lid 1/19a WRO en artikel 50 lid 4 WW t.b.v. het oprichten van twee woningen aan de Bornsedijk (nabij nr. 17) in Hengelo

De vergadering wordt voortgezet op dinsdag 18 oktober 2005 om 19.30 uur in de burgerzaal van het stadhuis in Hengelo:
* 2e beleidsrapportage 2005

* Beleidsbegroting 2006
Opening Digitaal Kunstdepot
De gemeente Hengelo laat zien wat ze heeft!
Op woensdag 19 oktober 2005 wordt het Digitaal Kunstdepot feestelijk gelanceerd. In het Digitaal Kunstdepot vindt u alle kunstwerken die in het bezit zijn van de gemeente Hengelo. De in totaal 2200 kunstwerken hangen of staan op diverse plekken in de stad, zoals in het stadhuis, in het stadskantoor, de brandweerkazerne en in het -in de realiteit bestaande- kunstdepot.

Voor zover wij kunnen nagaan is Hengelo de eerste stad die zijn gemeentelijke kunstbezit publiekelijk toegankelijk maakt via internet. Het Digitale Kunstdepot wordt geopend met een virtuele tentoonstelling: Figuratie in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw".

Uitnodiging

Wij nodigen u van harte uit voor de opening van Digitaal Kunstdepot en de tentoonstelling. U bent op woensdag 19 oktober om 16.00 uur welkom in de Brandweerkazerne aan de Lansinkesweg. Daar wordt ook het internetadres van het Digitaal Kunstdepot onthuld.

Wethouder Nijhof duikt de diepte in

Eerste educatieve watermap in gebruik bij de Annie M.G. Schmidtschool

Op 5 oktober bood wethouder Henk Nijhof het eerste exemplaar van de educatieve watermap aan groep 5/6 van de Annie M.G. Schmidtschool aan. De watermap is een map vol lesmaterialen en lessuggesties over het belang van water voor onze leefomgeving. De overhandiging vond plaats bij kinderboerderij t Weusthag. Gehuld in een duikerspak arriveerde wethouder Nijhof aan de Van Alphenstraat. De kist, met daarin de educatieve watermap, was in het koude water van de vijver naast de kinderboerderij beland. Dat weerhield Henk Nijhof er niet van om in het water te springen, de kist op te duiken en de inhoud aan de juf aan te bieden. Dit onder luid applaus van alle kinderen.

Waterplan

Het ontwikkelen van de educatieve watermap voor de Hengelose basisscholen is een van projecten die voortkomt uit het Waterplan Hengelo dat op 4 oktober door burgemeester en wethouders is vastgesteld. In het kader van het Waterplan hebben alle Hengelose basisscholen deze informatieve watermap inmiddels ontvangen. Ter inzage
U kunt het Waterplan van 12 oktober tot en met 22 november 2005 inzien bij de balie van de afdeling Bouwen en in de Gemeentewinkel. Hierover elders in deze advertentie meer.

Hart van Zuid: het echte werk kan beginnen

Zichtbare veranderingen in het gebied van Hart van Zuid

Na jaren van voorbereidingen gaat er nu daadwerkelijk zichtbaar iets veranderen in het Hart van Zuid. Aan de nieuwbouw van het Community College van het ROC van Twente gaat een gedeeltelijke sloop vooraf. Met het deels ontmantelen van de voormalige gieterij van Stork aan de Lansinkesweg wordt 10 oktober 2005 begonnen. Deze sloopwerkzaamheden zullen naar verwachting tegen het einde van het eerste kwartaal van 2006 gereed zijn.

De klus gaat niet onopgemerkt voorbij

De eerste weken worden vooral besteed aan het opruimen en inrichten van het terrein. Ook wordt het aanwezige asbest verwijderd. Met het echte ontmantelen van de gieterij en de bijbehorende kantoorruimte wordt omstreeks 24 oktober gestart. De sloopwerkzaamheden zullen waarschijnlijk tegen het einde van het eerste kwartaal zijn afgerond. De bedoeling is dat direct daarna de nieuwbouw volgt, die volgens de planning honderd weken in beslag zal nemen. Als alles loopt zoals gepland, is het nieuwe ROC dus begin 2008 gereed, zodat het pand voor het schooljaar 2008/2009 in gebruik kan worden genomen. Helaas gaat zon klus niet onopgemerkt voorbij. Met name omwonenden zullen de komende maanden wellicht geconfronteerd worden met geluidsoverlast en af- en aanrijdend bouwverkeer. De aannemer die de ontmanteling uitvoert en het projectbureau Hart van Zuid proberen de overlast die dit werk met zich meebrengt tot een minimum te beperken. Meer informatie
Als er toch iets is wat naar uw mening niet goed gaat en aandacht verdient, dan verzoeken wij u dat te laten weten. De aard van uw vraag of opmerking bepaalt bij wie u terecht kunt.

* Gaat het over iets dat zich afspeelt binnen de hekken van het ontmantelingterrein? Neemt u dan tijdens kantooruren contact op met de directievoerder van de Grontmij, de heer Jaap Benschop, te bereiken op tel. 06 53475009.

* Gaat het over iets dat zich afspeelt buiten de hekken van het ontmantelingterrein? Hiervoor neemt u contact op met het algemene klachtennummer wijkbeheer van de gemeente Hengelo, (074) 2459459. De afdeling wijkbeheer is ook voor spoedeisende gevallen buiten kantooruren op dit nummer bereikbaar.

Mocht u vragen, klachten of opmerkingen hebben dan is het van belang tijdig aan de bel te trekken. Hoe eerder een eventueel probleem bekend is, hoe sneller er een oplossing kan worden gevonden.

C2000 mast Bornsedijk

Voor de ruim 80.000 hulpverleners van politie, brandweer, ambulance en Koninklijke Marechaussee bouwt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een modern digitaal communicatienetwerk; C2000. De realisatie van dit radionetwerk is in handen van de Projectdirectie C2000, een onderdeel van dit ministerie. Om ervoor te zorgen dat de hulpverleners altijd en overal in Nederland kunnen communiceren zijn bijna 400 antennemasten nodig, verspreid over heel Nederland. In Hengelo-Saasveld is een C2000 zendmast voorzien aan de Bornsedijk (ongeveer ter hoogte van de Reimersdennenweg / Slangenbeekweg). Deze vakwerkmast krijgt een hoogte van circa 53 meter, en is naar verwachting 20 jaar in gebruik.

Wettelijk is voor deze zendmast geen bouwvergunning van Burgemeester en Wethouders nodig. Om omwonenden en/of belanghebbenden te informeren worden tekeningen en informatie ter inzage gelegd in de Gemeentewinkel van 12 oktober tot en met 22 november 2005.
Meer informatie
Hebt u vragen of opmerkingen over dit plan dan kunt u contact opnemen met: Projectdirectie C2000, telefoonnummer (0343) 534 742. Schriftelijke reacties kunt u zenden aan: Projectdirectie C2000, afdeling C2000 opstelpunten, postbus 238, 3970 AE Driebergen. Algemene informatie over het C2000 project en de zendmasten kunt u vinden op www.C2000.nl.

* Berlijnstraat 120, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Fie Carelsenstraat 58, veranderen en vergroten woonhuis
* Grundelweg 43, oprichten garage annex berging
* Ir. M. Schefferlaan 42, veranderen vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* M.A. de Ruyterstraat 54, veranderen vergroten woonhuis
* Piet Mondriaanstraat 86, veranderen en vergroten berging
* Vechtlaan 46, veranderen en vergroten woonhuis
* Goudvisstraat 24, veranderen en vergroten woonhuis
* Hennepstraat 4, veranderen kantoorruimte en gevel
* Höltersweg 51, plaatsen 6 vlaggenmasten, 3 lichtbakken, 2 reclameborden en diverse opschriften

* Loninkvoetpad 14, veranderen en vergroten ligboxenstal (wijziging verg. 2004/751)

* Marktstraat 24, vernieuwen horecabedrijf
* Smaragdstraat 17, veranderen en vergroten bedrijfshal
* Westermaatsweg 9, oprichten schuur met overkapping maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon (074) 245 9652.

* Baliestraat 6, oprichten schuur

* Dieselstraat 9, oprichten tuinhuis

* Vijverlaan 21, veranderen kozijn

* Achterhoekse Molenweg 272, veranderen en vergroten woonhuis
* Bornsestraat 236 t/m 244, Achterhoekse Molenweg 289, oprichten 6 woningen en garages

* Geerdinksweg 141, oprichten opslagtank

* Nieuwstraat 34, veranderen gevel winkelpand
* Reimersdennenweg e.o., oprichten 44 woningen
* Reinierstraat 17, veranderen en vergroten woonhuis
* Topaasstraat 9, oprichten bedrijfpand

* Tuinfluiterstraat 1 t/m 19 en 2 t/m 24, oprichten 22 woningen
* Wolfkaterweg 55C, veranderen schuur

* Drieneresweg 127, slopen wagenloods en kippenhok
* Haarweg 5, slopen jongveestal

* Vinkweg 7 en 9, slopen 2 garages

* Zuidelijke Havenweg 40, slopen testruimte Alle vergunningen zijn in week 39 verzonden. Voor de juiste datum van desbetreffende stukken zes weken inzien bij de afdeling Bouwen in het Stadskantoor Hengelo. Wanneer u belanghebbende bent, kunt u -binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit aan de aanvrager- een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten:

* naam en adres van de indiener

* de dagtekening

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht
* de gronden van het bezwaar.
Gemeentelijk Waterplan
De gemeenteraad heeft tijdens de behandeling van de Nota Beleidswijzigingen 2004 2007 besloten tot het opstellen van een gemeentelijk waterplan. Een waterplan bestaat uit een strategisch deel (de watervisie) en een operationeel deel (maatregelenpakket, kosten en planning). Met het strategische deel, de watervisie, heeft de gemeenteraad op 8 maart 2005 ingestemd. De watervisie is een kaderstellende nota. Deze visie is nu aangevuld met een operationeel deel waarin het maatregelenpakket gedetailleerd wordt geformuleerd (kosten en planning). De visie en het operationele deel vormen gezamenlijk het gemeentelijk waterplan

Inzien en reageren

U kunt het Waterplan van 12 oktober tot en met 22 november 2005 inzien bij de balie van de afdeling Bouwen en de Gemeentewinkel. Tijdens de inzagetermijn kunt u een schriftelijke inspraakreactie indienen bij burgemeester en wethouders.
Ontwerpbeschikking

* Wegtersweg 14, een nieuwe, de gehele bedrijfsinrichting omvattende revisievergunning te verlenen aan de sociale werkvoorziening S.W.B. Midden Twente.

Aan de hiertoe opgestelde ontwerpbeschikking zijn voorschriften verbonden om nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken.
U kunt de desbetreffende stukken van 19 oktober tot en met 15 november vragen uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. U wordt ook in de gelegenheid gesteld over de ontwerpvergunning mondelinge bedenkingen in te dienen tijdens een openbare hoorzitting. Hiervoor moet u tijdig een verzoek indienen, omdat de hoorzitting moet plaatsvinden tijdens de inzagetermijn. De aanvrager wordt ook uitgenodigd. Tegen de beschikking kunt u later alleen beroep instellen als u bedenkingen hebt ingediend. Bij de bekendmaking van de beschikking wordt u hierover verder geïnformeerd. In de week van 26 tot en met 30 september 2005
Toewijzen

* Cruys Voorberghstraat, de parkeerplaats ter hoogte van het voetpad, gelegen achter de woning nummer 129 en naast de woning nummer 127

* Woolderesweg, de eerste linker parkeerplaats direct voor de woning nummer 307

* naam en adres van de indiener

* de dagtekening

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is
* de gronden van het bezwaar.