Eemland zuid 11.45 uur

Utrecht 11-10-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Veelpleger doet naam eer aan

AMERSFOORT- Op maandagmiddag werd een veelpleger aangehouden. Omstreeks 15.00 uur zagen agenten een 33-jarige man uit Amersfoort tussen geparkeerde fietsen lopen op de Utrechtsestraat. Bij de agenten was deze man bekend als veelpleger. De agenten van het mountainbiketeam besloten de man in de gaten te houden en de twee agenten splitsten zich en hielden hem op afstand in de gaten. Plotseling pakte de man een damesfiets, stapte op en reed weg. De agenten reden hem klem en onderzoek wees uit dat de fiets net was gestolen. De man werd ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op de Utrechtseweg werd van 13.00 tot 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 18 weggebruikers een bekeuring voor het rijden met te hoge snelheid, rijden zonder helm en rijden zonder gordel.

Geweld tegen agenten
AMERSFOORT- Op maandagavond werd een man aangehouden nadat hij agenten had geslagen. Omstreeks 21.00 uur werd door agenten een man aangehouden (gegevens onbekend) voor belediging. Tijdens deze aanhouding begonnen omstanders zich met de aanhouding te bemoeien. Een 57-jarige man uit Amersfoort gaf een van de agenten zelfs een kopstoot. Door de agenten werd deze man vervolgens vastgepakt. De man sloeg hevig om zich heen en schopte en sloeg de agenten. Een agent pakte zijn wapenstok en sloeg op het been van de man. Hij kon op een gegeven moment worden overmeesterd en in de politieauto geplaatst. Ook hier zag de kans een agent nog te schoppen. De man is ingesloten voor verhoor. Door het gebruikte geweld door de man liep een agent een pijnlijke lip op en de andere agent een gebroken tand.