Gemeente Geldrop-Mierlo



Paardenliefhebbers opgelet!
TE HUUR: 2 PAARDENWEIEN IN DE COEVERING

In de wijk Coevering zijn aan het Eikenlaantje per direct twee paardenweien te huur. De oppervlakte per wei bedraagt 4.135 m2. Per perceel kan maximaal één paard worden gehouden. De huurprijs bedraagt 395,-- per jaar per wei. Inwoners van de gemeente Geldrop-Mierlo kunnen hun interesse schriftelijk kenbaar maken tot en met 21 oktober 2005. U kunt uw brief richten aan de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Indien er zich meerdere kandidaten aandienen zal onder deze kandidaten worden geloot. De mogelijkheid bestaat om van de vorige huurder de bestaande afrastering en stroomkist over te nemen. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de heer Hermus (040 - 289 37 71) van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Publicatie 11 oktober 2005

kracht. Dat houdt dus in dat hondenbezitters de uitwerpselen van hun honden zelf moeten opruimen. Honden moeten altijd zijn aangelijnd en mogen in geen geval op speelplaatsen komen of daarop uitgelaten worden.
Donderdag 13 oktober
RAAD DISCUSSIEERT OVER GEMEENTEHUIS
Donderdagavond 13 oktober komt de gemeenteraad opnieuw bijeen om de verschillende scenarios voor de gemeentelijke huisvesting te bespreken. De raadsleden buigen zich over de vraag of de scenarios goed zijn uitgewerkt en in hoeverre ze voldoen aan de eerder gestelde eisen.
Hoewel u niet deel kan nemen aan de discussie is de bijeenkomst openbaar en bent u dus van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst wordt gehouden in SCC Hofdael aan de Molenstraat in Geldrop en vangt om 20.00 uur aan.

Publicatie 11 oktober 2005

Campagne Maak van uw droom geen nachtmerrie! gestart BRANDWEER ZUIDOOST-BRABANT VRAAGT AANDACHT VOOR BRANDVEILIGHEID

Vrijdag 7 oktober is de promotiecampagne voor de website www.brandweer.nl/zuidoost-brabant van start gegaan. De Regionale Brandweer stuurt vandaag posters en gratis kaarten naar alle verloskundigenpraktijken, kraamafdelingen in ziekenhuizen, afdelingen gynaecologie in ziekenhuizen, huisartsen, kinderdagverblijven, brandweerkazernes, gemeentehuizen en bibliotheken in de regio Zuidoost-Brabant.

Doelgroep van deze campagne is aanstaande ouders en gezinnen met jonge kinderen. Deze groep mensen denkt na over veiligheid, op het moment dat ze de verantwoording hebben of krijgen over een kind. We willen ze ook laten nadenken over brandveiligheid en ze verwijzen naar de website van de brandweer in de regio:
www.brandweer.nl/zuidoost-brabant voor nuttige tips.

WEBSITE REGIONALE BRANDWEER
Halverwege april van dit jaar heeft de brandweer in de regio Zuidoost-Brabant haar website geïntroduceerd. De site is bedoeld voor burgers in de regio Zuidoost-Brabant. Zij kunnen daar informatie vinden over bijvoorbeeld brandveiligheid in en om het huis, brandveiligheid op het werk, rampenbestrijding en over de brandweer zelf.

De promotiecampagne krijgt vervolg in het eerste kwartaal van 2006. Dan wordt een andere doelgroep aangesproken op hun brandveilig gedrag.

Publicatie 11 oktober 2005

Van 29 augustus tot 20 januari
ONDERZOEK VEILIGHEIDSBELEVING BEDRIJVEN

De gemeente werkt mee aan een onderzoek naar de veiligheidsbeleving van bedrijven. Dit gebeurt in samenwerking met onder andere het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing, het Midden- en kleinbedrijf Nederland, de Kamer van Koophandel en de Politie. Het onderzoek loopt van 29 Augustus tot 20 Januari.

Inmiddels zijn er vragenlijsten verstuurd naar alle bedrijven die gevestigd zijn op een bedrijventerrein in de gemeente. Als blijkt dat het thema veiligheid voldoende leeft bij de ondernemers kan de uitkomst van het onderzoek leiden tot de aanvraag van een Keurmerk Veilig Ondernemen. Een respons van 50% is hiervoor noodzakelijk.

De voordelen van het Keurmerk Veilig Ondernemen zijn divers, zo kan het onder andere leiden tot een afname van criminaliteit en een korting op de verzekeringspremie.

Om ondernemers voldoende gelegenheid te geven om de vragenlijst ingevuld te retourneren is de uiterste inleverdatum verschoven naar 21 oktober. Wij vragen ondernemers die nog niet aan het onderzoek hebben deelgenomen de toegestuurde vragenlijst ingevuld terug te sturen. Op deze manier werken we samen aan een grotere veiligheid op de bedrijventerreinen van onze gemeente.

Voor meer informatie over het Keurmerk Veilig Ondernemen kijkt u op www.hetccv.nl. Voor vragen over het onderzoek kunt u een e-mail sturen naar m.roex@geldrop-mierlo.nl

Publicatie 11 oktober 2005

Concept Lokale woonvisie Geldrop-Mierlo ter inzage INSPRAAKAVONDEN LOKALE WOONVISIE GELDROP-MIERLO 2005-2015

Met ingang van 11 oktober 2005 ligt het concept van de Lokale woonvisie Geldrop-Mierlo onder de titel Nog beter wonen in Geldrop en Mierlo gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, kantoor Hofstraat 4 (openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30). Wilt u de stukken buiten deze openingstijden inzien, dan kunt u een afspraak maken met de heer Wessels van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 040-2893 764.

TER INZAGE
Het concept Lokale woonvisie Geldrop-Mierlo ligt vanaf 11 oktober vier weken ter inzage. Binnen deze termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling op de plannen reageren. Schriftelijke reacties moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Als u uw zienswijze mondeling kenbaar wenst te maken, kunt u een afspraak maken met de heer Wessels.

INSPRAAKAVONDEN
Er zijn bovendien twee inspraakavonden georganiseerd. Wij nodigen u graag uit om op deze avond aanwezig te zijn.


1. De eerste inspraakavond vindt plaats op maandag 24 oktober 2005 van 20.00 tot 21.30 uur in zaal The Corner, Carlton De Brug, Arkweg 3-17 (ingang Sportcentrum, achterzijde) in Mierlo.

2. De tweede inspraakavond vindt plaats op woensdag 26 oktober 2005 van 20.00 tot 21.30 uur in het NH Hotel, Bogardeind 219 in Geldrop.

Tijdens deze avonden wordt het concept van de woonvisie toegelicht en heeft u de gelegenheid tot het stellen van vragen. De schriftelijke reacties worden gebruikt om de concept-woonvisie bij te stellen. De bijgestelde woonvisie wordt vervolgens op 30 november door de raadscommissie en op 22 december 2005 door de gemeenteraad behandeld.

GRAAG AANMELDEN
Wel verzoeken wij u uw aanwezigheid uiterlijk op 20 oktober 2005 voor 16 uur s middags te melden bij de receptie van het gemeentehuis, telefoon 040-2893 893 of per e-mail aan s.wessels@geldrop-mierlo.nl.

MEER INFORMATIE
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Wessels, telefoon: 040-2893764.

Publicatie 11 oktober 2005

Van 26 september tot 14 oktober
HEEZERWEG MIERLO OPNIEUW GEASFALTEERD

Maandag 26 september is gestart met het opknappen van de Heezerweg tussen de Aardborstweg en het viaduct van de A67. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag over het oude asfalt, hierna worden de bestaande in- en uitritten aangepast. De werkzaamheden zijn op 14 oktober gereed. Tot die tijd is de weg open (met enige verkeershinder) en zijn aanliggende panden bereikbaar.

MEER INFORMATIE
Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de heer F. Tijbosch van de afdeling Openbare Werken. Hij is tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 040-2893753.

Publicatie 11 oktober 2005

Dinsdag 8 november
INFORMATIEAVOND NIEUWBOUWPLANNEN BASISSCHOL t KLOKHUIS

Op dinsdag 8 november om 19.30 uur vindt er een informatie-avond plaats over de nieuwbouwplannen van basisschool 't Klokhuis aan de Hazelaar 47. De bijeenkomst vindt plaats in het huidige schoolgebouw onder voorzitterschap van wethouder Hoekman. Er wordt een toelichting gegeven op de nieuwbouwplannen van deze basisschool. Ook wordt de geplande verkeerssituatie en de herinrichting van het groen toegelicht. Direct omwonenden krijgen informatie over de duur van de bouw en de maatregelen die worden genomen om eventuele overlast zoveel mogelijk te voorkomen. U bent van harte welkom.