AutoRai

Definitief: de Dodge Nitro komt

(10/11/2005)
Dodge heeft op de California International Auto Show aangekondigd dat de Dodge Nitro in productie gaat en medio 2007 ook naar Europa komt. De Nitro is evenals de Caliber ontwikkeld voor internationale markten en werd in februari van dit jaar onthuld op de Chicago Auto Show, maar nu is het definitief dat de productieversie er aan komt. Daarmee is de eerste âmid-sizeâ SUV van Dodge een feit. Net als andere modellen van het merk, oogt de Nitro stoer en krachtig. Tegelijkertijd beschikt hij over een ruim en flexibel interieur. De vierwielaangedreven Dodge Nitro, die in Amerika wordt gemaakt, komt in het voorjaar van 2007 naar Nederland.

Aftrap in mei 2006
Het grote Europese productoffensief van Dodge, begint in mei 2006. Dan komt de vijfdeurs Caliber op de markt. Deze opvallende verschijning in de compacte middenklasse is leverbaar met keus uit drie versies van de geavanceerde World Engine-familie (1.8, 2.0 of 2.4 benzine) of een tweeliter turbodiesel. Daarbij is de Caliber te voorzien van een elektronisch gestuurde CVT (Continu Variabele Transmissie). âValue for moneyâ is één van de kernwaarden van Dodge en dat maakt de Caliber ook zakelijk tot een interessant alternatief.

Via www.discoverdodge.com/nl zijn de laatste ontwikkelingen over (de komst van) Dodge op de voet én in het Nederlands te volgen.