AutoRai

Fiat Panda passeert mijlpaal van 500.000 stuks

(10/11/2005)
Jongstleden vrijdag 7 oktober heeft de Fiat Panda een belangrijke mijlpaal bereikt: van de productieband rolde namelijk exemplaar nummer 500.000.
Binnen twee jaar na de marktintroductie kan dit heuglijke feit op het CV van de populaire Fiat Panda worden bijgeschreven. De half miljoenste Panda is een lichtblauwe 1.3 MultiJet 16v Emotion.

Fiat Auto bouwt de Panda in zijn hypermoderne fabriek in het Poolse Tychy. Het compacte ruimtewonder is primair bedoeld voor de Europese markt, al wordt de auto inmiddels ook verkocht in landen als Maleisië, Taiwan en Martinique. En vandaag de dag rijden er 1.831 Pandaâs rond in Japan.

Over Japan gesproken, de Fiat Panda met productienummer 499.999 betreft een rode Climbing 4x4, besteld door een Japanse klant. Fiat Panda nr. 500.001 blijft in Polen, het gaat hier om een gele Panda Active.

Auto van het Jaar 2004
Momenteel is de Fiat Panda de op één na best verkochte auto in Italië. Alleen de Fiat Punto blijft hem voor. Reeds direct vanaf de marktintroductie is de Panda erin geslaagd om in rap tempo het A-segment te veroveren. Zowel in Italië als op de Europese ranglijst prijkt de Panda fier aan kop. Het commerciële succes van de Nuova Panda werd nog eens onderstreept door de toekenning van niet minder dan 18 prijzen, waaronder de prestigieuze titel âAuto van het Jaarâ in 2004.

Oppermachtige aanvoerder A-segment
Kijken we naar de Nederlandse marktsituatie dan kan niet anders worden geconcludeerd dan dat de Fiat Panda ook in ons land oppermachtig is: met een marktsegment-aandeel van ruim 22% (januari tm. september 2005) blijft hij de concurrentie riant voor (concurrent op plaats twee scoort een marktsegment-aandeel van 13,9%). Op dit moment loopt er een tweetal-acties om het ongekende succes van de Panda te kunnen consolideren: allereerst wordt elke Panda (m.u.v. de 4x4 versies) gratis voorzien van airco, hetgeen een consumentenvoordeel van ⬠695,- inhoudt. Verder is het al mogelijk een nieuwe Fiat Panda te rijden vanaf ⬠75,- per maand (speciaal actietarief van Fidis Financieringen).