Gemeente Oostzaan

11 oktober 2005

* Hulp bij het invullen van formulieren

* Gemeenteraad

* Raadscommissie

* OBS De Kweekvijver

* Stadspas


---

Hulp bij het invullen van formulieren
Voor informatie over de huur- en zorgtoeslag en hulp bij het invullen van de formulieren kunt u vanaf woensdag 28 september t/m woensdag 26 oktober iedere woensdagochtend terecht in Evean Lishof. Vanaf 09.30 tot 11.30 uur zijn vrijwilligers van het Informatie en Serviceloket Oostzaan in Evean Lishof aanwezig om u te helpen.

Bent u op deze tijd verhinderd? Dan kunt u ook naar het Informatie en Serviceloket komen. Dit is iedere maandag van 13.00 tot 15.00 uur en donderdag van 10.30 tot 12.30 uur geopend. Het is belangrijk dat u uw laatste inkomensgegevens meeneemt (bijvoorbeeld jaaropgave AOW of pensioen 2004). U kunt ook telefonisch of per e-mail contact opnemen, tel: 06 533 65 568, e-mailadres: info.loket.oostzaan@smdzw.nl.


---

Gemeenteraad
Op maandag 17 oktober is er een raadsvergadering om 19.30 uur in zorgcentrum Evean Lishof, Lisweg 253. U bent van harte welkom om bij deze vergadering aanwezig te zijn.
Op de voorlopige agenda staan de volgende onderwerpen:
* Terugtreden raadslid

* Onderzoek geloofsbrieven nieuw raadslid
* Installatie nieuw raadslid

* Notitie stedelijke vernieuwing 2005 2009
* Brief werkgroep financiën over beëindiging werkzaamheden en start auditcommissie

* Beleidskaders voor de nota grondbeleid

* Stimuleringsfonds Startersregeling

* Raadsvoorstel Grondexploitatie bedrijventerrein Kolkweg-Zuid
* Raadsvoorstel opheffing van de gemeenschappelijke regeling Zorgverzekering Ambtenaren Nederland (IZA)

* Raadsvoorstel Onttrekking aan de openbaarheid van de wegen in recreatiegebied Het Twiske

* Raadsvoorstel Stemmen in een willekeurig stemlokaal
* Raadsvoorstel criteria Gouden Greep

Indien u van het spreekrecht gebruik wilt maken, kunt u dit tot twee werkdagen voor de vergadering aan de griffier, mevrouw A. Makenbach melden. Vermeld hierbij uw naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp waarover u het woord wilt voeren. Er kan alleen op onderwerpen worden ingesproken die voor de vergadering zijn geagendeerd.


---

Raadscommissie
Dinsdag 18 oktober komt de raadscommissie Financiën vanaf 19.30 uur bijeen in het gebouw van de griffie, Kerkbuurt 26. U bent van harte welkom om bij deze vergadering aanwezig te zijn. Op de voorlopige agenda staat het volgende onderwerp:

* Concept programmabegroting 2006
De commissievergadering is openbaar. Meer informatie over de agendapunten (stukken, indien aanwezig) kunt u inzien op het gemeentehuis (voor openingstijden zie boven). U kunt voor aanvang van de commissievergadering spreektijd aanvragen bij de griffier.


---

OBS De Kweekvijver
Binnen de OBS De Kweekvijver is voldoende ruimte ontstaan om alle aangemelde leerlingen te plaatsen. Naar aanleiding hiervan heeft de heer Ten Klei, bestuursmanager van SPOOR, overlegd met wethouder Taams en met de directie. Hij heeft vervolgens besloten het voor de OBS De Kweekvijver geldende toelatingsbeleid met ingang van 1 oktober 2005 in te trekken. U kunt contact opnemen met de directeur van de OBS De Kweekvijver, tel: (075) 684 13 32 of zich melden bij de school indien u uw kind wilt inschrijven bij de OBS De Kweekvijver.


---

StadspasStadspas
De Stadspas wordt binnenkort weer gratis verstrekt. De gemeente wil mensen een laag inkomen (lager dan 1.264,00 netto per maand) en mensen van 65 jaar en ouder uit Oostzaan stimuleren tot deelname aan het maatschappelijk leven door het verstrekken van een Stadspas. Deze pas geeft toegang tot vele vormen van cultuur en recreatie. De Stadspas geeft recht op korting op zon 230 attracties en activiteiten in en om Amsterdam. Een volledig overzicht vindt u op de website www.stadspas.nl of op AT5 teletekstpagina 333 en 334.

Heeft u belangstelling voor de Stadspas? Vul dan de bon in en lever deze vóór 1 november 2005 in. De bon kunt u vinden in het Kompas en kunt u inleveren bij de balie van Burgerzaken in het gemeentehuis. U kunt de bon ook opsturen naar: Gemeente Oostzaan, Postbus 15, 1510 AA Oostzaan. Personen, jonger dan 65 jaar, dienen de hoogte van het inkomen aan te tonen met een (kopie) laatste salarisstrook.

Terug naar boven