1e persbericht van dinsdag 11 oktober 2005

Eindhoven 11-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan na mishandeling

Op de Apeldoornstraat is dinsdag om 1.00 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had even daarvoor een 39-jarige plaatsgenoot geslagen en geschopt. De verdachte was aan de deur gekomen bij het slachtoffer en toen deze laatste de deur opendeed begon de verdachte meteen te slaan en te schoppen. Mogelijk ligt de oorzaak van de mishandeling in het feit dat het slachtoffer de ex-vrouw van de verdachte na relatieproblemen heeft opgevangen. De verdachte is de cel ingegaan.

Eindhoven: Politie houdt verdachte brandstichting aan

Dinsdag om 4.15 uur heeft de politie op de Kanaaldijk Noord een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij even daarvoor brand heeft gesticht in een mobiel toilet (z.g. Dixie) op de Kanaaldijk Noord. Een getuige van de brandstichting gaf een signalement door van de man die de brand stichtte en een politie-eenheid zag de 20-jarige man, die aan het signalement voldeed, fietsen. De man is ingesloten voor verder onderzoek. De brandweer bluste de brand.

Helmond: Politie houdt verdachten tegeldiefstal aan

De politie heeft maandag om 23.35 uur op de J. A. Carpstraat een Helmondse man van 18 en twee vrouwen van 17 en 26 jaar oud uit Helmond aangehouden. De politie kreeg een melding dat enkele personen zich op een bouwplaats aan De Burcht bevonden. Ze waren in een in aanbouw zijnde woning geweest. Daarna waren ze in een auto weggereden. Het kenteken was genoteerd. De politie trof de auto op de J. A. Carpstraat. In de auto stonden twee pakjes met wandtegels die uit de woning waren weggenomen. De drie verdachten zijn de cel ingegaan.

Middelbeers: Automobilist onder invloed

Op de Kuikeindseweg is dinsdag om 2.15 uur een 47-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. Hij had gedronken. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse en een bloedproef. Zijn rijbewijs was al eerder ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Toen de man naar huis mocht, wilde hij naar huis gebracht worden. Dat werd geweigerd. Buiten het bureau in Best haalde hij enkele tegels uit het trottoir en gooide die op de grond kapot. Hij werd weer aangehouden en ingesloten.

Neerkant: Automobilist met auto tegen boom

Maandag om 17.30 uur is op de Keulsebaan een 21-jarige automobilist uit Meijel gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij reed door onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom aan de rechterkant van de weg. Na de botsing kwam de auto terug op de weg en raakte een passerende auto. De man uit Meijel is met een hoofdwond in het ziekenhuis opgenomen.

Reusel: Hennepkwekerij

In een woning aan de Horselaar is maandagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. Er stonden 265 planten en die zijn in beslag genomen. De bewoner was niet thuis, hij moet nog gehoord worden.

Waalre: Snelheidsconmtrole

Op de Burgemeester Mollaan is maandag tussen 13.30 en 15.10 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 791 passanten reden er 142 te hard. De snelste reed 79 km/u. 50 is toegestaan.

Veldhoven: Man aangehouden na mishandeling

In zijn woning in Veldhoven is maandag om 21.50 uur een 40-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij had eerder die avond in een zwembad in Veldhoven een 25-jarige vrouw uit Veldhoven enkele malen in het gezicht geslagen. Dit gebeurde zonder enige aanleiding. De man is ingesloten voor verder onderzoek.