Stad Utrecht, 11.50 uur

Utrecht 11-10-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Bordje Gyros

UTRECHT In de nacht van maandag op dinsdag is een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden voor baldadigheid.

Omstreeks 03.50 uur zag een agent op de Servetstraat dat de man een reclamebord weg nam van een Grieks restaurant. Vervolgens liep hij met het reclamebord onder zijn arm weg. De agent hield hem aan. Met een bekeuring voor baldadigheid keerde hij huiswaarts. Het bord werd teruggeven aan het restaurant.

Poging beroving

UTRECHT Op maandagmiddag is een 10-jarige jongen uit Utrecht slachtoffer geworden van een poging beroving.

Omstreeks 15.00 uur bevond hij zich op de hoek van de Regentesselaan en de Schimmelpennincklaan. Er kwamen 5 jongens op hem afgelopen en gingen om hem heen staan. Eén van deze jongens pakte hem bij zijn kraag, één eiste geld en de andere drie begonnen te trappen. Vervolgens zijn de jongens weggerend naar de Regentesselaan en vervolgens richting het centrum.

Alle verdachten hebben een licht getinte huidskleur, zijn ongeveer 14 jaar oud en ongeveer 1.65 m lang.

verdachte 1: slank postuur, zwart kort steil haar, blauwe spijkerbroek, donkerblauwe trui, bril en hij droeg een armband met stekeltjes.

Verdachte 2: normaal postuur, zwart kort krullen haar, groene legerbroek, rood T-shirt, in beide oren oorbellen, horloge aan zijn rechterpols, een stekelarmbandje aan zijn linkerpols.

Verdachte 3: stevig postuur, kort zwart krullend haar, groene legerbroek, en een T-shirt

Verdachte 4: normaal postuur, kort zwart steil haar, T-shirt met een borstzakje, groene legerbroek.

Verdachte 5: stevig postuur, iets langer dan de rest (plm. 1.70m), groene legerbroek en een blauw/groen T-shirt.

De politie is op zoek naar getuigen van deze poging beroving met geweld. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld, via: 0900-8844.

Mishandeling

UTRECHT Op maandagavond is een 29-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het mishandelen van een 26-jarige plaatsgenoot.

Omstreeks 18.30 uur was de 26-jarige man zijn auto aan het keren op de Nachtegaalstraat. Toen hij dwars op de weg stond, kwam de 29-jarige man met hoge snelheid aangereden en stopte op zeer korte afstand van hem. De man begon vervolgens te schelden. De 26-jarige man parkeerde zijn auto en liep weg. De andere automobilist was inmiddels uitgestapt en kwam op hem afgelopen. Hij spuugde de aangever in het gezicht en gaf hem daarna een klap in het gezicht. Hierop is hij weggereden in de richting van de Wagenstraat. Op deze straat zagen agenten dat de auto van de verdachte geparkeerd stond. De verdachte was echter nergens te bekennen. Hierop werd de auto weggesleept. Omstreeks 19.50 uur meldde de verdachte zich op het politiebureau. Hij werd aangehouden en verhoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Agenten gewond

UTRECHT Op maandagmiddag zijn een 24- en een 28-jarige man beiden uit Utrecht aangehouden.

Rond 15.00 uur controleerden drie agenten van het Straatroofteam op de Van Heuven Goedhartlaan in Utrecht de bestuurder van een bromscooter. Het voertuig werd voor onderzoek in beslag genomen, maar al snel ontstond er een oploop van jeugd. Daar de zaak dreigde te escaleren, verzochten zij om assistentie. Eén verdachte, een 28-jarige man uit Utrecht werd aangehouden voor belediging. Een 24-jarige man uit Utrecht probeerde de aanhouding te voorkomen. Hij werd daarop met pepperspray bespoten en ook aangehouden, waarna de menigte zich ermee ging bemoeien. Een agent werd van achteren aangevallen en kreeg een harde vuistslag tegen zijn kaak door een nog onbekend gebleven man. Hij liep hierbij een gebroken kaak op. Deze geweldpleger wist te ontkomen. Een tweede agent liep letsel op aan zijn knie. De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht zicht te melden bij de politie van het district Marco Polo, via: 0900-8844.

Ongeval letsel

UTRECHT Op maandagmiddag is een 36-jarige automobiliste uit Veenendaal gewond geraakt na een aanrijding.

Omstreeks 14.10 uur kwam zij in botsing met een bestelauto op de rijksweg A 28 ter hoogte van knooppunt Rijnsweerd. De 39-jarige bestuurder uit Alblasserdam raakte niet gewond. De 36-jarige vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht. De toedracht van het ongeval is niet duidelijk en wordt onderzocht.

Diefstal geld

UTRECHT Op maandagavond is een 51-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het stelen van geld.

Omstreeks 19.05 uur wilde een 23-jarige vrouw uit Utrecht geld pinnen op de Neude. Bij de pinautomaat werd zij aangesproken door een man die haar vertelde dat één van de automaten defect was. Zij ging echter pinnen en tijdens het pinnen ging haar telefoon af. Tijdens het gesprek liep zij een stukje weg van de automaat. Toen zij daarna naar de automaat keek, zag zij dat het geld inmiddels uit de automaat was gekomen en was weggenomen. Toen de man die haar eerst had aangesproken merkte dat zij de politie belde, liep hij weg. De politie hield hem aan. Hij is ingesloten voor verhoor.