Politie Zuid-Holland-Zuid

11/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

11-10-2005 - Persberichten District I

HUISVREDEBREUK
DORDRECHT In de nacht van maandag 10 oktober is een 48-jarige Dordrecht aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. De politie kreeg de melding dat iemand een woning aan de Groen van Prinstererweg niet wilde verlaten. De bewoonster had de man een kennis meerdere keren gevraagd om weg te gaan na een discussie. Dit weigerde de 48-jarige. Daarop kwam de politie die de man ook meerdere keren vroeg weg te gaan. Toen hij dat ook weigerde, werd hij aangehouden. De man is na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHTE AANGEHOUDEN
DORDRECHT - De politie heeft op maandagmorgen 10 oktober een 44-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de hennepkwekerij in de Réaumurstraat. De hennepkwekerij werd op 1 augustus j.l. ontdekt door alerte agenten. Tijdens een onderzoek in een nabijgelegen pand, rees bij de agenten het vermoeden dat in een naastgelegen voormalig bedrijfspand aan de Réaumurstraat een hennepkwekerij was gevestigd. De politie hoorde daar een installatie zoemen en roken hennep. In drie grote vertrekken bleek inderdaad een forse hennepkwekerij gevestigd. Er stonden rijen planten (in totaal zon 3300) in verschillende groeifases. De kwekerij werd ontmanteld. De politie zet het onderzoek voort.

GEEN HOND
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft maandagavond 10 oktober twee mannen van 17 en 23 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Rietveldlaan in Hendrik-Ido-Ambacht. De politie zag tijdens de surveillance een bedrijfsauto staan bij een van de ingangen van de bouwterreinen op die locatie. De politie sprak de bijrijder aan. De bestuurder zat niet in de auto. De bijrijder (17) verklaarde dat zijn maat de hond aan het uitlaten was. De jongen kon zich tevens niet identificeren. Hij moest plaats nemen in de politiebus. De 23-jarige vriend kwam vervolgens aanlopen maar had geen hond bij zich. Op de vraag waar de hond was, reageerde de 23-jarige verbaasd. Hij wist niets van een hond. Hij verklaarde een stukje te hout gehaald te hebben voor het vissen. Na onderzoek in de bedrijfsauto bleek daar ook inbrekerswerktuig in te liggen. De twee personen werden aangehouden en ingesloten. Zij zullen worden gehoord over wat zij nu precies op die plek deden.