Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Arnhemmer op heterdaad betrapt bij inbraak
Publicatiedatum: 11-10-2005 13:43:46

Een 26-jarige Arnhemmer is in de nacht van maandag op dinsdag door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens een inbraak. De man werd op heterdaad betrapt. Agenten stelden kort na drie uur een onderzoek in bij een gebouw aan de Zwanebloemlaan, waar een inbraakalarm was afgegaan. Een van de agenten zag een man staan bij een vernielde ruit. De man zette het bij het zien van de agent op een lopen. Na een korte achtervolging te voet werd de man op de Pijlkruidstraat aangehouden. Hij had zich verschanst in een struikgewas. Het bleek te gaan om de 26-jarige Arnhemmer. Hij is voor onderzoek ingesloten. Door de eigenaar van het gebouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - meisjes aangehouden na gewapend conflict
Publicatiedatum: 11-10-2005 13:43:11

Twee meisjes van dertien en vijftien jaar zijn maandagavond door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling. De twee, afkomstig uit Arnhem en Eerbeek, zouden eerder op de dag op de Roggestraat een zestienjarig meisje uit Eerbeek hebben geslagen. Ook zou er door hen met vloeistof gespoten zijn in het gezicht van het slachtoffer. Omstreeks kwart over drie werd bij de politie gemeld dat er voor een winkel een vechtpartij was geweest tussen enkele meisjes. Kort daarop troffen agenten het zestienjarige slachtoffer aan. Zij verklaarde te zijn mishandeld door twee andere meisjes, bekenden van haar. Volgens de verklaring van het slachtoffer was er gespoten met traangas en waren haar ogen en huid geïrriteerd. Twee andere meisjes hadden daardoor dezelfde klachten opgelopen. Nadat aan de slachtoffers eerste hulp was verleend door de agenten werden de twee verdachte meisjes later thuis aangehouden. Bij de vijftienjarige Eerbeekse verdachte werd een busje traangas aangetroffen en in beslag genomen. Het verdachte duo is na het afleggen van een verklaring weer vrijgelaten. Zowel de verdachten als het slachtoffer betichtten elkaar van het verspreiden van roddels, waardoor ruzie zou zijn ontstaan. Justitie beslist verder wat er met de meisjes gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man aangehouden met verboden vuurwerk

Publicatiedatum: 11-10-2005 13:42:11

Een 41-jarige man uit Westervoort is maandagmiddag door de Arnhemse politie aangehouden wegens onder meer het bezit van verboden vuurwerk. De politie was de man op het spoor gekomen nadat er een melding was gedaan over een conflict op een bedrijventerrein in de wijk 't Broek. Daarbij zou onenigheid zijn ontstaan tussen de Westervoorter en de eigenaar van een opslagruimte over de opslag van vuurwerk. Agenten gingen daarop poolshoogte nemen en troffen de Westervoorter aan. In een door hem gebruikt busje werden een tiental dozen met zogenoemde nitraatbommetjes aangetroffen. De partij (18 kilo in totaal) werd in beslag genomen. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt. De man had verklaard het vuurwerk in het buitenland te hebben gekocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer opgepakt na mishandeling caissière
Publicatiedatum: 11-10-2005 13:41:35

De Arnhemse politie heeft maandagmiddag op het St. Gangulphusplein een 36-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige vrouw. Het slachtoffer was werkzaam als caissière bij een winkel in de buurt. Daar zou de Arnhemmer ruzie hebben gekregen over het wisselen van geld. Nadat daarin bemiddeld was door de bedrijfsleider was de man vertrokken. Kort daarop verscheen de Arnhemmer weer en zou hij de caissière hebben geslagen. Het slachtoffer raakte daarbij niet gewond. Gewaarschuwde agenten troffen de Arnhemmer in eerste instantie niet meer aan, maar toen de agenten de zaak verlieten kwam de man net weer aanrijden. Hij werd daarop aangehouden. De Arnhemmer is in de loop van dinsdagochtend weer vrijgelaten en kreeg een dagvaarding uitgereikt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden