Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BWise ziet Sterke Groei in Aandacht voor Performance Gedreven Internal Control

Bedrijven kijken verder dan interne controle alleen: controle én performance verbetering zijn leidraad.

's-Hertogenbosch, 11 oktober 2005 - BWise, leverancier van Compliance en Enterprise Risk Management oplossingen, heeft in het derde kwartaal van 2005 zowel in nieuwe klanten als in ordergrootte wederom een sterke groei laten zien. De internationale expansie van BWise verstevigt zich met nieuwe samenwerkingsovereenkomsten met leveranciers van complementaire diensten en technologieën.

BWise heeft zijn klantenbestand fors weten uit te breiden met bedrijven zoals AEGON, Schiphol N.V., de Lage Landen B.V. (onderdeel van de Rabobank Groep) en andere beursgenoteerde ondernemingen. Qua producten is de groei vooral gerealiseerd op het gebied van Internal Control en Operational Risk Management software.

De vraag naar softwarematige oplossingen voor het voldoen aan wet- en regelgeving zoals Sarbanes-Oxley en Code Tabaksblat blijft onverminderd hoog. Het geïntegreerde productaanbod van BWise biedt haar klanten de mogelijkheid om op eenvoudige en doelgerichte wijze een Internal Control Framework te bouwen en hiermee de belangrijkste processen te documenteren, risico's te signaleren en de juiste controlemaatregelen te ontwikkelen, deze te testen en tenslotte te monitoren.

De groei in verkoop van software heeft ook groei in de organisatie van BWise als gevolg. De consultingorganisatie is sinds begin dit jaar fors gegroeid qua aantal consultants, zowel in project managers als product consultants. De customer support afdeling is meer dan verdubbeld. Vanuit Nederland, India en de Verenigde Staten wordt nu een 24/7 uur supportservice geleverd. Dit is vooral van belang voor de implementatie van de software bij internationaal opererende ondernemingen zoals AEGON en De Lage Landen. Daarnaast zal de R&D afdeling versterkt worden met 5 medewerkers in het ontwikkelcentrum in India.

Vanuit Nederland wordt verder gewerkt aan de internationale expansie van BWise door middel van samenwerkingsovereenkomsten met leveranciers van complementaire diensten en technologiën. De heer Pim Brouwer is per 1 juni 2005 als VP Alliances bij BWise in dienst getreden en is verantwoordelijk voor het uitbouwen van deze allianties. Recentelijk zijn overeenkomsten gesloten met Global360, FileNet, TSC en WebMethods. BWise heeft als strategie om de internationale groei in de Verenigde Staten te realiseren via verkoop van BWise software met behulp van onder andere deze partners.

"We hebben het afgelopen anderhalf jaar een enorme transformatie ondergaan en zijn van een ontwikkelaar van software voor het documenteren van processen veranderd naar een onderneming die oplossingen biedt en top management in staat stelt in "realtime" aan te tonen of zij "in control" zijn of niet. En daarbij ook de mogelijkheid bieden toonbaar te maken waar de eventuele gebreken zitten, met hun oorzaak en op welke gronden, aldus Robert Pijselman, CEO van BWise. "BWise is gegroeid van 45 mensen begin 2004 naar meer dan 80 mensen die direct en indirect bij BWise in dienst zijn. Onze omzet laat een stijgende lijn zien en we verwachten onze groeidoelstellingen voor het jaar 2005 te bereiken. Onze hoogste prioriteit is en blijft de klant en de toegevoegde waarde die ondernemingen kunnen realiseren. Interne controle is een vereiste, maar interne controle plus het verbeteren van de business performance is de winst die wij onze klanten willen bieden".

Over BWise
BWise is een wereldwijde leider in Compliance en Enterprise Risk Management software, met een sterke basis in Business Process management. BWise, opgericht in 1994, levert oplossingen die zich in de praktijk hebben bewezen en die organisaties in staat stellen "in control" te zijn. Door het inzichtelijk maken van bedrijfsverantwoordelijkheden; door het vergroten van de financiële, strategische en operationele efficiëntie; en door het optimaliseren van business performance en ROI. BWise heeft een stevige positie in de compliance markt ontwikkeld met kickstart-templates voor SOX, Basel II, SAS70, COSO en CobiT en andere regelgeving. BWise heeft meer dan 1.200 klanten in meer dan 80 landen wereldwijd, zoals AEGON, VNU/AC Nielsen, TNT, Connexxion, Crucell en 125.000 gebruikers in bijna alle marktsectoren.

Ingezonden persbericht