Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duiven - Arnhemmer verdacht van mishandeling

Publicatiedatum: 11-10-2005 14:11:20

De Duivense politie heeft maandag een 23-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou op het station aan de Visserslaan in Duiven een 21-jarige man uit die plaats hebben geslagen. Omstreeks 10.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er op het station in Duiven een vechtpartij gaande was tussen twee jongens. Toen agenten daar even later aankwamen waren was er niets meer te zien. Een getuige wist een signalement van de verdachte te geven. Het slachtoffer had inmiddels in het politiebureau aangifte gedaan van de vechtpartij. Hij had daarbij verwondingen aan zijn gezicht opgelopen en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Volgens zijn verklaring zou hij zonder aanleiding zijn geduwd en gestompt door de Arnhemmer. Later die dag troffen de agenten de 23-jarige Arnhemmer aan die voldeed aan het signalement. Bovendien zagen de agenten dat hij verwondingen aan zijn hand had. De man gaf toe dat hij deze had opgelopen tijdens een vechtpartij bij het station. De Arnhemmer werd na verhoor vrijgelaten en had verklaard dat hij eerst door het slachtoffer was geslagen. In een reactie daarop zou hij teruggeslagen hebben. Drukte bij het in en uitstappen van een trein zou daarvoor de aanleiding zijn geweest. Justitie beslist wat er verder met deze zaak gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort - tweetal aangehouden na diefstal trampoline
Publicatiedatum: 11-10-2005 14:09:19

De politie heeft maandagavond bij een sporthal in Westervoort twee jongens van 18 en 20 jaar, uit die plaats, aangehouden op verdenking van diefstal van een trampoline. Omstreeks 22.30 uur werd bij de politie gemeld dat de twee verdachten van de diefstal werden vastgehouden door getuigen. Een getuige verklaarde dat hij gezien had dat de jongens de trampoline wegnamen terwijl hij samen met anderen aan het volleyballen was. De sporters hadden de trampoline tegen de deur van de sportzaal gezet om die open te houden voor wat frisse lucht. Toen ze op een gegeven moment de jongens met de trampoline weg zagen lopen volgde er een korte achtervolging. De jongens werden in de kraag gevat, waarna de politie gewaarschuwd werd. Volgens de verdachten zou het om een geintje gaan. Het tweetal werd voor nader onderzoek ingesloten en is in de loop van dinsdag vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - vrouw (57) aangehouden wegens winkeldiefstal
Publicatiedatum: 11-10-2005 14:07:17

Een 57-jarige vrouw uit Zevenaar is maandag in een winkel aan de Kampsingel in haar woonplaats aangehouden op verdenking van het stelen van boodschappen. Toen de Zevenaarse de winkel wilde verlaten werd zij aangesproken door winkelpersoneel. Dat had gezien dat zij boodschappen in haar tas had gedaan en niet had afgerekend. Toen de Zevenaarse hier op aangesproken werd, gaf ze toe niet te hebben betaald. De politie werd gewaarschuwd en de vrouw werd meegenomen naar het politiebureau. Ze zou voor ruim 30 euro aan boodschappen te hebben gestolen. Daarvoor kreeg ze een boete van 125 euro. De boodschappen heeft ze weer terug moeten geven aan de zaak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden