Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 11 oktober

Alkmaar 11-10-2005 - 14.00 uur

Dronken autobestuurder moet rijbewijs inleveren

Hippolytushoef, maandag10 oktober 2005.

Maandagmiddag werd een 32-jarige bestuurder van een personenauto uit Hippolytushoef aangehouden op de Burg. L.C. Kolffsingel. Bij controle bleek namelijk dat hij alcohol had gedronken. De bestuurder blies 885 ug/l. Dat is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Man aangehouden na plegen huiselijk geweld

Alkmaar, maandag 10 oktober 205.

Maandagmiddag is een 20-jarige Alkmaarder aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht zijn vriendin te hebben geslagen en bedreigd. De mishandeling vond plaats nadat slachtoffer en dader woorden met elkaar kregen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na het plegen mishandeling

Alkmaar, maandag 10 oktober 2005.

Maandagmiddag is een 19-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden op de Stationsweg. De man had kort daarvoor twee mannen mishandeld op het Stationsplein.

Terwijl de dader over het Stationsplein liep botste tegen een tegen het later slachtoffer, een 50-jarige Alkmaarder aan. Na een opmerking van het slachtoffer liepen beide mannen door. Enkele meters verderop werd het slachtoffer plotseling van achteren door de verdachte aangevallen. Toen het slachtoffer op de grond viel werd hij verschillende keren tegen zijn hoofd geschopt. Een voorbijganger die het slachtoffer te hulp schoot en de dader vast greep, werd verschillende keren in het gezicht geslagen. Hij moest hierop de verdachte los laten maar hij kon even verderop door medewerkers van de Spoorwegpolitie worden aangehouden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Auto te water, drie gewonden

Sint Maarten, maandag 10 oktober 2005.

Maandagavond omstreeks 19.10 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Groenedijk. Hierbij raakten drie personen gewond. De bestuurder van een personenauto, een 20-jarige inwoner van Warmenhuizen, reed met zijn auto over de Groenedijk. Tussen de Killemerweg en de Rijperweg kwam hij met één van de wielen van zijn auto in de berm terecht en verloor vervolgens de macht over het stuur. Na tegen een drietal bomen te zijn gebotst belandde hij in een naast de weg gelegen sloot. De chauffeur en twee inzittende wisten uit de auto te komen. Alle drie zijn zij overgebracht naar ziekenhuis. Twee van hen, waaronder de bestuurder, mochten na behandeling van hun verwondingen weer naar huis. De derde persoon, een 20-jarige inwoner van Dirkshorn werd opgenomen met een beenfractuur. Het ongeval is vermoedelijk te wijten aan een te hoge snelheid. De auto werd volledig vernield.

Motor gestolen

Hoogwoud, maandag 10 oktober 2005.

Maandag tussen 08.30 en 18.00 uur werd een motor gestolen die geparkeerd stond op de Ooster Boekelweg. De motor was afgesloten door middel van een stuur- en remschijfslot. Het gaat om een Honda, type CBR-600 F. De motor is zwart van kleur en voorzien van het kenteken MY-52-SK.

Jongen mishandeld

Hoorn, maandag 10 oktober 2005.

Maandagavond kort na 22.00 uur werd een 18-jarige inwoner van Hoorn door een groep jongelui mishandeld. Dit gebeurde in het park Risdammerhout. Het slachtoffer reed daar op zijn fiets toen hij plotseling van zijn fiets werd getrokken door een jongen die deel uit maakte van een groep van ongeveer 6 personen. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen. Ook werd hij een aantal keren geprikt met een stroomstootwapen. Op een gegeven verdween de groep en kon het slachtoffer de politie bellen. Hij kon geen goed signalement geven van zijn belagers. De politie is op zoek getuigen van deze mishandeling. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Softdrugs aangetroffen in bedrijfspand

Zwaag, maandag 10 oktober 2005.

Maandagavond werd door de politie een hoeveelheid softdrugs aangetroffen in een bedrijfspand aan de Oude Veiling. Er werd een onderzoek in het pand ingesteld naar aanleiding van binnengekomen informatie dat er mogelijk softdrugs aanwezig zouden zijn. In één van de ruimtes van het pand werden zeven tonnen, drie emmers en een tas aangetroffen die gevuld waren met hennep. Tevens vonden de agenten een aantal plakken hasj. Al deze goederen zijn in beslag genomen. Tegen de eigenaar/gebruiker van het pand zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Brand in vrachtwagen.

Hoogwoud, dinsdag 11 oktober 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd dor een beveiligingsmedewerker brand ontdekt in een vrachtauto die geparkeerd stond op De Weijver. Het bleek dat de linker banden van de vrachtwagen in brand stonden. Met behulp van een poederblusser uit een politieauto kon de brand bedwongen worden. De brandweer heeft het vuur gedoofd. Gezien de aangetroffen sporen is er vermoedelijk sprake geweest van brandstichting.

Verkeersongeval met dodelijke afloop.

Wieringerwerf, dinsdag 11 oktober 2005.

Dinsdagmorgen vond een dodelijk verkeersongeval plaats op de Zeugweg tussen de Noorderkwelweg en de Noorderdijkweg. Even voor 07.00 uur zag een voorbijganger de auto in de sloot naast de weg liggen en waarschuwde de politie. Voorzover uit de aangetroffen sporen is op te maken is vermoedelijk het volgende gebeurd. De bestuurder van de personenauto, een 34-jarige man uit Middenmeer, reed over de Zeugweg, komende uit de richting Wieringerwerf. Door onbekende oorzaak reed hij in een flauwe bocht rechtdoor en belandde in de naast de weg gelegen slot. Tijdens deze manoeuvre werd de bestuurder uit zijn auto geslingerd en kwam eveneens in de sloot terecht. Daarbij raakte hij zo zwaar gewond dat hij ter plaatse is overleden.

Auto verdwenen na inbraak woning

Hoorn, dinsdag 11 oktober 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Radboudgracht. Men kwam in de woning door een aantal gaatjes te boren in het kozijn waarna een deur kon worden geopend. Vanuit de woning werden onder andere een aantal mobiele telefoontoestellen, sieraden en muziekapparatuur weggenomen. Ook bleken de sleutels van de auto van de bewoner te zijn verdwenen. Deze auto bleek eveneens te zijn gestolen. Het gaat om een auto van het merk Opel, type Zafira. De auto is zwart van kleur en voert het kenteken 44-HD-ST.

Man aangehouden na huiselijk geweld.

Alkmaar, dinsdag 11 oktober 2005.

Dinsdagmorgen is een 50-jarige man uit Alkmaar aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht zijn 52-jarige vriendin kort daarvoor te hebben mishandeld. De man vertelde dat de vrouw van de trap was gevallen en daarbij haar been had gebroken. Uit onderzoek werd duidelijk dat de dader zijn vriendin vermoedelijk zo hard tegen haar been heeft geschopt dat zij een beenfractuur op liep. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De dader is voor verder onderzoek ingesloten.