Gemeente Appingedam

11-10-2005 Informatie-avond hoofdlijnen sanering rioolpersleiding

Het waterschap Noorderzijlvest heeft in samenwerking met de provincie Groningen, het waterschap Hunze en Aa's en de gemeente Groningen in maart 2005 besloten snel onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de voormalige rioolperslei-ding Groningen-Delfzijl. De resultaten van dit onderzoek zijn op 30 juli 2005 bekendgemaakt.

Naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek van Grontmij naar de pers-leiding, is besloten de leiding te saneren. De sanering bestaat uit het grondig reinigen van de binnenkant en vervolgens vullen van de persleiding met (schuim)beton. Daarnaast worden de locaties gesaneerd waar ernstige (wa-ter)bodemverontreiniging is aangetroffen.

De komende drie jaren zal deze sanering uitgevoerd worden. Hiervoor is het plan van aanpak fase 2 opgesteld. Het plan van aanpak geeft op hoofdlijnen inzicht in de wijze waarop de gezamenlijke overheden invulling willen geven aan de uitvoe-ring van de sanering van zowel de persleiding als de (water)bodem.

Dit plan van aanpak moet nog concreet uitgewerkt worden. Pas in een later stadi-um zal dan ook de planning bekend zijn wanneer, waar, welke werkzaamheden gaan plaatsvinden. Op 18 oktober 2005 wordt een informatieavond georganiseerd waar de hoofdlijnen van de saneringsfase worden gepresenteerd.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op:
18 oktober in Passe Partout, Opwierderweg 57 in Appingedam. Het programma van deze avond:
19:30 uur Inloop, ontvangst met koffie en thee
20:00 uur Welkomstwoord door gedeputeerde Henk Bleker 20:10 uur Presentatie plan van aanpak fase 2 door Jan Smittenberg, projectleider
20:30 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen 20:45 uur Afsluiting door gedeputeerde Henk Bleker

Daarna is er tot 21:30 uur een panel van projectdeskundigen aanwezig om uw indi-viduele vragen te beantwoorden.