GS-besluitenlijst d.d. 11 oktober 2005 Provincie Drenthe

Weeknummer: 41

Nummer

Onderwerp

Besluit


1.

Voorbereiding discus-sienota Marketing en promotie Drenthe.

Gedeputeerde Staten starten de voorbereiding voor een discussie nota Marketing en Promotie Drenthe. Dit ter uitvoering van de op 15 juni 2005 aanvaarde motie Pro motie Drenthe. Een projectteam, ondersteund door een adviesbureau op het gebied van marketing en promotie bureau zal de voorberei- ding ter hand nemen.


2.

Gemeente De Wolden; verzoek om goedkeuring herziening bestemmingsplan Koekange, artikel 30 WRO-herziening.

Gedeeltelijke goedkeuring bestemmingsplan, herziening Koekange, artikel 30 WRO.

De herziening voorziet in de reparatie van onderdelen van het bestemmingsplan Koekange, waaraan GS op 7 juni 2004 goedkeuring hebben onthouden. Daarnaast heeft de gemeente ervoor gekozen in deze herziening ook nieuwe (extra) wijzigingen op te nemen. Aangezien voor de nieuwe onderdelen een volledige bestemmingsplanprocedure nodig is, in tegenstelling tot de te repareren onderdelen, heeft GS besloten daaraan goedkeuring te onthouden. Uitzondering daarop vormen een tweetal percelen waarvoor de gemeente in het verleden vrijstellingsprocedures heeft doorlopen waarbij een zorgvuldige belangenafweging heeft plaatsgevonden.


3.

Subsidieverordening jeugdzorg Drenthe.

Op grond van de nieuwe Wet op de jeugdzorg moeten provinciale staten bij verordening regels stellen voor de subsidiëring van de jeugdzorg. GS hebben de tekst van een ontwerpverordening voor vaststelling voorgelegd aan PS.


4.

Bestedingenvoorstel Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg, 2e tranche 2005.

De provincie Drenthe stelt een bedrag van 24.700,- beschikbaar voor uitvoering van een viertal projecten die vrijwilligerswerk stimuleren en een kwaliteitsimpuls geven, de aandacht op mantelzorg richten en mantelzorg(ers) ondersteunen.


5.

.Ontslag en benoeming archiefinspecteur.

Provinciaal archiefinspecteur drs. A.J.M. den Teuling wordt door provinciale staten van Drenthe ontslag verleend wegens pensionering met ingang van 1 november 2005. Drs. B.M. Bunskoeke wordt voorgesteld door provinciale staten van Drenthe om hem met ingang van 1 november 2005 te benoemen tot provinciaal archiefinspecteur. Er is een nieuwe taakverdeling vastgesteld tussen de samenwerkende noordelijke provinciale archiefinspecties. Betrokkenen zijn hiervan op de hoogte gesteld.


6.

Projectnota landinrichting Drentsche Aa.

Landinrichting Drentsche Aa. GS hebben de projectnota vastgesteld en besloten een nieuwe landinrichtingscommissie in te stellen. Deze landinrichtingscommissie krijgt de mogelijkheid om met het instrument HAK te werken aan het herstel van het watersysteem, het verbeteren van de landbouwstructuur en de realisatie van de EHS te bevorderen.


7.

Onderzoeksproject Grondbuisventilatie in de woonwijk Danninge Erve Zuid te Nijeveen, Meppel.

De provincie Drenthe draagt 15.000,-- bij aan het energieonderzoeksproject Grondbuisventilatie in de wijk Danninge Erve Zuid in de gemeente Meppel. Dit praktijkonderzoek bepaald de mogelijkheden om deze innovatieve ventilatie- en koelingtechniek in woningen toe te passen. Grondbuisventilatie zorgt voor een aangenaam woonklimaat zonder

dat dit veel energie kost zoals bij gangbare aircosystemen.

Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs-recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Mededelingen