Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Nieuw menboek door Riny Rutjens

11/10/2005

Duizenden mensen vinden het leuk om er met paard en rijtuig op uit te trekken. Het mennen is een belangrijke discipline in de paardensportwereld, die zowel eenvoudig recreatief rijden als serieuze wedstrijdsport omvat. Er bestaan veel boeken over het mennen, waarin wordt uitgegaan van de ideale situatie. Maar wat te doen, als je het probeert en het lukt niet?

In dit boek geeft wereldtopper Riny Rutjens antwoord op alle mentechnische vragen en behandelt hij de meest voorkomende problemen die een menner kan tegenkomen met zijn paard. De oud-wereldkampioen en meervoudig Nederlands kampioen tweespan behandelt in het boek belangrijke facetten van het mennen als het gebruik van bitten, longeren, training, buiging en rechtrichten, de verschillende gangen en leidselvoering. Rutjens geeft op vragen als `hoe krijg ik mijn paard aan het bit, wat moet ik doen als mijn paard dribbelt en hoe maak ik goede overgangen in de draf?' praktisch en duidelijk antwoord, waarmee de menner zelf aan de slag kan gaan.
Het boek is opgesteld in een vraag & antwoord structuur waardoor het gemakkelijk te lezen is en de menner vlot antwoord kan vinden op zijn vraag. Bovendien zijn de pagina's voorzien van prachtige foto's en handige tips. Het boek is vooral bestemd voor de recreatieve rijder, maar bevat ook nuttige elementen voor de (beginnende) wedstrijdmenner. Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel, warenhuis en via:

www.tirionuitgevers.nl