Persberichten regio

's-Hertogenbosch 11-10-2005 - .

DRUGGEBRUIKERS

's-Hertogenbosch

- Dinsdagmiddag hebben medewerkers van de dienst stadstoezicht op de Barbaraplaats twee druggebruikers, een 41 jarige Ossenaar en een 39 jarige Bosschenaar bekeurd omdat zij daar met een basepijp drugs gebruikten.

OPENBARE DRONKENSCHAP

's-Hertogenbosch

- Dinsdagmiddag is op de Hooge Steenweg een 26 jarige man uit Zaltbommel aangehouden terzake openbare dronkenschap. De man is ter ontnuchtering en voor zijn eigen veiligheid ingesloten op het politiebureau.
Agenten troffen de man liggend aan met een fles port naast zich. Hij was niet aanspreekbaar en kon toen hij overeind geholpen was niet op eigen benen blijven staan. Op zijn hoofd zaten enkele verwondingen mogelijk veroorzaakt door het vallen. Verder had de man behoorlijk in zijn broek geplast.

FIETSTER AANGEREDEN

's-Hertogenbosch

- Dinsdagmorgen is op de Bruisteningel in haar woonplaats 's-Hertogenbosch een 19 jarige fietster aangereden door de 33 jarige bestuurder van een personenauto uit 's-Hertogenbosch. De fietster is gewond geraakt en met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist kwam vanaf de Buitenpepersdreef en verleende geen vrije doorgang aan de over het fietspad van de Bruistensingel rijdende vrouw.

MAN ONWEL NA ONGEVAL

's-Hertogenbosch

- Een 68 jarige Zwitserse automobilist reed dinsdagmorgen met zijn personenauto over de Rijksweg A2 en remde in een file te laat voor een voor hem rijdende personenauto. Deze botste op zijn beurt ook weer tegen een voorganger. De Zwitser stapte uit zijn auto en voelde zich niet lekker. Hij viel flauw en kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht. De man is met een hoofdwond en een vermoedelijk uit de kom geraakte schouder voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De andere betrokkenen bleven ongedeerd.

GEVLUCHTE INBREKER ALSNOG AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch -
Maandagavond is een 33-jarige man uit Oosterhout alsnog aangehouden als verdacht van een inbraak in een bedrijfspand aan de Spinhuiswal in s-Hertogenbosch. De verdachte werd woensdagavond 5 oktober jl. door een beveiligingsmedewerker overlopen in het pand. De beambte wilde de inbreker aanhouden, die verzette zich echter zo hevig dat hij kon loskomen. Hij sloeg daarbij een medewerkster van het beveiligingsbedrijf tegen het hoofd. De verdachte kon op dat moment ontkomen. De politie stelde een onderzoek in en zette daarbij eveneens een politiehond in. In de omgeving van het pand werd een auto aangetroffen die van de inbreker bleek te zijn. Deze is inbeslaggenomen. Tevens heeft de politie DNA veilig kunnen stellen. Even later zag de beveiligingsmedewerker de inbreker lopen, maar de gewaarschuwde politie trof hem op dat moment niet meer aan. Naar aanleiding van het ingestelde onderzoek kon de man gisterenavond alsnog worden aangehouden. Hij is ingesloten.

FIETSDIEF OP HETERDAAD BETRAPT

s-Hertogenbosch

- De politie heeft na een tip van een getuige in de nacht van maandag op dinsdag een 31-jarige Bosschenaar op heterdaad betrapt bij een fietsdiefstal op de Copernicuslaan in s-Hertogenbosch. De man was juist doende een slot te forceren. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLE

Heusden

- Maandagmiddag zijn bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg N267 in Heusden 13 automobilisten bekeurd voor overtreding van de maximum snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/h. In het totaal zijn 290 voertuigen gecontroleerd.

FIETSERS LICHTGEWOND BIJ AANRIJDING

s-Hertogenbosch

- Maandagmiddag heeft er op de kruising Boschmeersingel en Oude Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch een aanrijding plaatsgevonden tussen een 20-jarige Bossche automobiliste en twee 12-jarige Bosschenaren (jongen en meisje). De kinderen op de fiets verleenden geen voorrang aan de automobiliste. Zij kwamen door de aanrijding ten val en liepen schaafwonden op.

MAN BEKEURD VOOR DRINKEN OP OPENBARE WEG

s-Hertogenbosch

- Maandagavond hebben medewerkers van stadstoezicht op de Markt in s-Hertogenbosch een 42-jarige Bosschenaar bekeurd voor het drinken van bier op de openbare weg.

VIERENVEERTIG OVERTREDINGEN BIJ VERKEERSCONTROLES

Schijndel -
Maandagmiddag heeft de politie bij verkeerscontroles in Schijndel, Sint Michielsgestel, Den Dungen en Sint Oedenrode in het totaal 44 overtredingen geconstateerd. In 18 gevallen werd geen gordel gedragen,
1 automobilist belde niet handsfree, 9 automobilisten konden niet de vereiste papieren tonen, 2 bromfietsen bleken te zijn opgevoerd, 2 aanhangwagens waren niet voorzien van remlichten, in 2 gevallen hadden aanhangwagens geen losbreekreminrichting of hulpkoppeling, 8 autos reden te snel, 1 auto was niet APK gekeurd en 1 automobilist werd bekeurd omdat hij zijn bekeuring verscheurde en op straat gooide.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Oploo

- Tijdens een snelheidscontrole met de lasergun constateerde de politie dat een 28 jarige Nijmeegse automobilist met een snelheid van 143 kilometer per uur over de Provincialeweg reed. De maximum snelheid bedraagt op genoemde weg 80 kilometer per uur. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

ALCOHOL IN HET VERKEER (-1-)

Nuland

- Een 39 jarige automobilist reed in de nacht van maandag op dinsdag met zijn auto over het fietspad van de Hoogstraat. Agenten zagen dat en lieten de man stoppen. Daarbij werd vastgesteld dat hij alcoholhoudende drank op had. Tegen de man, die een rijverbod kreeg voor de duur van 4 uur, is proces-verbaal opgemaakt.

ALCOHOL IN HET VERKEER (-2-)

Erp

- In de nacht van maandag op dinsdag is op de Hoogstraat in zijn woonplaats Erp een 65 jarige automobilist betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de man, die een tevens een rijverbod kreeg van 4 uur, is proces verbaal opgemaakt.

VUILVERBRANDING

Boekel

- Een 67 jarige inwoner van Boekel is maandagmiddag bekeurd omdat hij aan de Volkelseweg huishoudelijk afval aan het opstoken was in een oude olieton.

GEWONDE BIJ VECHTPARTIJ

Uden

- Maandagavond is een 39 jarige man uit Uden mishandeld. Dat gebeurde op de Bogerdstraat in Uden. Het slachtoffer is met onbekend letsel voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Een getuige kon de politie vertellen dat het slachtoffer, terwijl hij op de grond lag, door 4 mannen en een vrouw was geslagen. Nog diezelfde avond heeft de politie deze verdachten, vier mannen van 35,35,48 en 38 jaar uit Oss en Uden en een vrouw van 36 jaar uit Oss aangehouden. Allen zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij en de rollen die de betrokkenen daarin hebben gespeeld.

VERKEERSCONTROLES

Uden

- Maandag zijn op de Velmolenweg, de Losplaats, de Leeuwendaalder, de Abdijlaan en de Hoogzoggel in Uden verkeerscontroles gehouden. Bij controles tijdens het uitgaan van de scholen op de Abdijlaan en de Hoogzoggel bleek dat ouders nagenoeg al hun kinderen op de juiste wijze (in de gordel) vervoerden. De kinderen zijn hiervoor beloond met gordeldieren. Op de andere locaties zijn 17 bekeuringen uitgedeeld voor het te snel rijden, 12 voor het niet dragen van de autogordel en
1 voor het niet verlenen van voorrang.