Gemeente Hoogeveen

Afzender: college B&W

Meldpunt âHinderlijke Regelsâ open voor publiek

Zijn bepaalde gemeentelijke regels onnodig ingewikkeld, strijdig met andere regels of zelfs overbodig? Inwoners van Hoogeveen, die daar mee geconfronteerd worden, kunnen vanaf vandaag meldingen, suggesties of ideeen ter verbetering kwijt bij het meldpunt âHinderlijke Regelsâ op de website van de gemeente Hoogeveen. Het meldpunt maakt onderdeel uit van het project âBeter omgaan met regelgevingâ.

Al vele jaren heerst het besef dat onze maatschappij wordt overspoeld door ingewikkelde regels en lange procedures die bij burgers en bedrijven nogal wat irritatie wekken. Mede geïnspireerd door de manier waarop het kabinet streeft naar vermindering van regels en vereenvoudiging van procedures, heeft de gemeenteraad van Hoogeveen uitgesproken terughoudender te willen zijn met regels. Met het project âBeter omgaan met regelgevingâ wordt hieraan uitvoering gegeven.

Visie

Het project begint met het ontwikkelen van een visie op regelgeving. Voorstellen voor nieuwe regels worden in de toekomst getoetst aan deze visie. Daarnaast worden aan de hand van deze visie de bestaande regels opnieuw tegen het licht gehouden. En mogelijk leidt dat tot minder regels.

Voor het ontwikkelen van een visie wordt ook gebruik gemaakt van suggesties en ideeën van de burgers. Daarom staat tot 10 november op de gemeentelijke website het meldpunt âHinderlijke Regelsâ open voor reacties. Het adres is www.hoogeveen.nl/regelgeving. De gemeente zal dankbaar gebruik maken van opmerkingen van de inwoners van Hoogeveen.

De vaststelling van de visie staat gepland in de maand december.
---

11 oktober 2005