Stadsdeel Zeeburg

Persbericht 05-10-'05: Extra onderzoek naar achtergronden faillissement Alcides

Stadsdeel Zeeburg laat twee aanvullende onderzoeken uitvoeren inzake het faillissement van Alcides. Dit is naar aanleiding van de raadsbehandeling van 28 juni 2005 besloten.

Zeeburg bevindt zich in een zeer specifieke situatie. Anders dan de stadsdelen Zuidoost en ZuiderAmstel is Zeeburg net voor het bekend worden van de financiële problemen, een overeenkomst met Alcides aangegaan. Uit het rapport van Ernst&Young blijkt volgens het stadsdeel dat de Raad van Bestuur in mei 2003 Zeeburg bewust een verkeerd beeld heeft gegeven over de cijfers.

Het stadsdeel wil nu onderzoeken of deze misleidende handelswijze van Alcides uit boekhoudkundig en juridisch oogpunt door de beugel kan of niet. Daarnaast wordt de fiscale positie van de stichting nagegaan. De onderzoeken duren naar verwachting ongeveer 3 maanden. Het resultaat van de onderzoeken en eventuele vervolgstappen worden besproken met de stadsdeelraad.

Zeeburg wil met de twee onderzoeken vinger aan de pols houden wat betreft het faillissement van Alcides. Zeeburg volgt de richtlijnen van de gemeenteadvocaat en laat de curatoren hun werk doen. Zij ondernemen de verdere stappen tegen de voormalige bestuurders van Alcides. Het stadsdeel wil volledig geïnformeerd worden over zaken die tijdens dit proces naar boven komen. Mocht Zeeburg het in een later stadium nodig vinden om zelfstandig juridische stappen te ondernemen, dan wil het stadsdeel daarop voorbereid zijn.