Stadsdeel Zeeburg

Inburgeringsceremonie

In stadsdeel Zeeburg zijn donderdag 6 oktober 2005 twintig bewoners van het stadsdeel door stadsdeelvoorzitter Herrema en burgemeester Cohen gefeliciteerd met het behalen van hun inburgeringscertificaat. Burgemeester Cohen heeft de cursisten hiermee officieel verwelkomd in de Nederlandse samenleving. De inburgeraars kwamen uit verschillende landen, van Turkije, Canada en Indonesië, tot Marokko, Brazilië en Rusland.

Inburgeringscursus
Nieuwkomers in Amsterdam maken in de inburgeringscursus kennis met de Nederlandse taal, de Nederlandse samenleving en arbeidsmarkt. De inburgeringscursus is opgebouwd uit taalles en uit maatschappelijke oriëntatie. In de cursus leren nieuwkomers om te gaan met de Nederlandse belastingen, gezondheidszorg, politiek, regels en allerlei andere praktische zaken.

Burgemeester Cohen riep de aanwezigen op om actief deel te nemen aan de Amsterdamse samenleving: 'Goed burgerschap betekent ook dat u probeert wat te doen voor uw omgeving, dat u maatschappelijk en politiek betrokken bent. Ga bijvoorbeeld altijd stemmen. Kijk de komende tijd uit naar vrijwilligerswerk, of vraag aan een oude buurman of buurvrouw hoe het met hen gaat, of u wat voor hen kunt doen. Een goede buur is beter dan een verre vriend.'

De geslaagden kregen een jaarabonnement op de bibliotheek cadeau.