Stadsdeel Zeeburg

Persbericht 03-10-'05: Zeeburg wil winterterrassen toestaan

Vanaf 1 januari 2006 zijn terrassen in Zeeburg ook van 1 november tot
1 maart toegestaan. Dit staat in het voorstel van het Dagelijks Bestuur dat de inspraak ingaat. Hiermee maakt Zeeburg gebruik van de nieuwe regels die door Burgemeester Cohen worden geboden. Sinds 21 december 2004 zijn terrassen niet meer aan een seizoen gebonden maar worden ze het gehele jaar door toegestaan.

'Op een mooie winterdag kan het fijn zijn om buiten te zitten. Daarnaast verlevendigen terrassen het stadsdeel', zegt stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema. 'Natuurlijk realiseren we ons dat sommige terrassen overlast kunnen veroorzaken. Daarom willen we strikte sluitingsregels voor terrashouders. Zo moeten terrassen in de winter om 20.00 uur sluiten. Voor terrassen die direct onder woningen liggen, gaan in de zomer voor heel Zeeburg vroegere sluitingstijden gelden. Twaalf uur s nachts door de weeks wordt 23.00 uur en 01.00 uur in het weekend wordt 24.00 uur', aldus Herrema.

De inspraak loopt van 13 oktober tot 24 november 2005. Hierna gaat het ontwerpbesluit voor goedkeuring naar de stadsdeelraad en de Burgemeester.