Politie Hollands Midden

Datum: 11 oktober 2005

Noordwijkerhout Aanhouding van tasjesdief De politie hield dinsdagmorgen 11 oktober in het politiebureau van Noordwijk een 15-jarige jongen uit Noordwijkerhout aan. De jongen was na uitnodiging aan het bureau verschenen. De politie nodigde hem uit nadat uit onderzoek was gebleken dat hij als verdachte kon worden aangemerkt van een tasjesroof. Dit vond plaats op dinsdag 26 juli rond 13.30 uur op de Anemoonweg. De jongen fietste daar langs een 40-jarige vrouw uit Hillegom en greep haar handtas. Omdat de vrouw de tas stevig vasthield lukt het de jongen niet om deze te stelen. Nadat de vrouw aangifte had gedaan stelde de politie een onderzoek in. Dit leidde tot de aanhouding van de verdachte. Hij is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak verder.

Leiden Aanhouding na winkeldiefstal Een 38-jarige man uit Leiden pleegde op maandag 10 oktober rond 15.00 uur een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Langegracht. Zonder te betalen nam hij daar een aantal levensmiddelen weg. Winkelpersoneel greep in en overhandigde hem aan de gewaarschuwde politie. De man heeft een dagvaarding gekregen om op 6 december zich voor zijn daad te verantwoorden bij de Politierechter in Leiden. In de loop van de avond werd de man weer op vrije voeten gesteld.

Leiden Aanhoudingen na bedreiging De politie hield dinsdag 11 oktober rond 13.55 uur aan de Rijnsburgerweg een 34-jarige in Leiden verblijvende man en een 41-jarige Leidenaar aan. Agenten dachten aan de hand van een signalement te maken te hebben met twee mannen die kort daarvoor op het Springerpad een 18-jarige plaatsgenoot te hebben lastig gevallen en te hebben bedreigd met 'aids'. De jongen reed daar op zijn bromfiets toen hem de weg door de mannen werd geblokkeerd. Vervolgens lieten ze een met bloed besmeurde hand zien en staken deze in de richting van de jongen, daarbij roepend 'aids, aids'. Toen een vrouw aan kwam rijden liepen de mannen weg. De politie stelde onmiddellijk aan de hand van het signalement een onderzoek in. Daarbij werden de mannen opgepakt. Nadat de 18-jarige en de vrouw aangaven de mannen niet te herkennen, werden ze niet langer als verdachte beschouwd en in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Voorschoten Aanhouding na winkeldiefstal Een 22-jarige in Voorschoten verblijvende man pleegde op maandag 10 oktober rond 15.50 uur een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Veurseweg. De man was met nog twee mannen en probeerde bij de kassa de medewerkers af te leiden om zo met de in de tassen geladen levensmiddelen de winkel uit te komen. Toen medewerkers het in de gaten kregen stoven er twee mannen weg. De verdachte werd vastgehouden in afwachting van de gewaarschuwde politie. Hij is ingesloten. Naar de twee andere mannen wordt nog gezocht.

Gouda Aanhouding na winkeldiefstal Een 18-jarige Gouwenaar pleegde op maandag 10 oktober rond 16.15 uur een winkeldiefstal bij een sportwinkel aan de Lange Tiendeweg. De man nam een jas weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Medewerkers grepen in toen het detectiepoortje reageerde en overhandigde de man aan de politie. Hij kreeg een proces-verbaal en werd daarna weer op vrije voeten gesteld.

Gouda Aanhouding na inbraak in auto De politie hield op maandag 10 oktober rond 18.35 uur op de Oostboezemkade een 19-jarige jongeman uit Gouda aan. De politie was al langere tijd naar hem op zoek. Onderzoek had uitgewezen dat hij als verdachte aangemerkt kon worden voor een auto-inbraak. Deze inbraak werd op maandag 4 juli rond 04.50 uur aan de Lekkenburg gepleegd. Er werd een ruit van de auto ingeslagen en een grille en een rechterkoplamp van de auto gestolen. De verdachte heeft bekend. In de loop van de avond werd hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --