Politie IJsselland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


11 oktober 2005


Onderwerp: Verdachte mishandeling meldt zich


Naar aanleiding van de mishandeling van een 13-jarige Doornspijkse jongen in de speeltuin op de hoek Tufsteenweg/Talksteenweg in 't Harde heeft de politie vandaag een 36-jarige inwoner van 't Harde als verdachte verhoord. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het incident deed zich op zondag 25 september j.l voor. De 13 jarige bevond zich rond 19.00 uur met enkele kameraden in de speeltuin, waar ze met eikels gooiden. Plotseling verscheen er een onbekende man waarop de jongelui er vandoor gingen. De 13-jarige werd door de man in de kraag gevat en mishandeld.

De jongen liep door de mishandeling onder meer een zware hersenschudding en een gekneusde kaak op. Na eerst door een dokter te zijn behandeld is hij voor nader onderzoek doorverwezen naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. Hier is hij die nacht ter observatie opgenomen. De jongen heeft door het gebeurde twee weken van school moeten verzuimen.

Naar aanleiding van de politieberichtgeving heeft de verdachte zich gemeld. In overleg met het Openbaar Ministerie in Zutphen is tegen hem proces-verbaal opgemaakt en zal hij zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor een rechter.

Einde bericht


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --