Gemeente De Ronde Venen


Leefbaarheids- en veiligheidsonderzoek in gemeente De Ronde Venen

Als onderdeel van het integrale veiligheidsbeleid van gemeente De Ronde Venen heeft het college besloten een leefbaarheids- en veiligheidsonderzoek onder inwoners te houden. Dit onderzoek wordt gehouden door middel van een schriftelijke enquête onder 4000 inwoners.
In de voortgangsrapportage Integraal veiligheidsbeleid van augustus 2005 is vastgesteld het integrale veiligheidsbeleid verder te ontwikkelen. Eén van de stappen hierin is het uitvoeren van een onderzoek naar de leefbaarheid en veiligheid onder de inwoners. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door onderzoeksbureau Dimensus, waarbij de gemeente een deel van de werkzaamheden zelf zal uitvoeren. Voor het onderzoek is de gemeente in negen wijken onderverdeeld.

De enquête zal eind 2005 plaatsvinden. De resultaten van het onderzoek zullen in januari 2006 worden gepresenteerd in een rapport. De gegevens van het rapport zullen naast de criminaliteitscijfers van de politie en een sociale kaart van de gemeente worden verwerkt in een veiligheidsanalyse.

De kosten voor het onderzoek, 17.000,=, worden gefinancierd uit het budget Integrale Veiligheid.