Gemeente Geldrop-Mierlo


Concept Lokale woonvisie Geldrop-Mierlo ter inzage INSPRAAKAVONDEN LOKALE WOONVISIE GELDROP-MIERLO 2005-2015

Met ingang van 11 oktober 2005 ligt het concept van de Lokale woonvisie Geldrop-Mierlo onder de titel Nog beter wonen in Geldrop en Mierlo gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, kantoor Hofstraat 4 (openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30). Wilt u de stukken buiten deze openingstijden inzien, dan kunt u een afspraak maken met de heer Wessels van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 040-2893 764.

U kunt het stuk ook via de website downloaden. Hiervoor heeft u Acrobat Reader nodig.
Klik hier om het concept van de Lokale woonvisie Geldrop-Mierlo "Nog beter wonen in Geldrop en Mierlo" te bekijken.

TER INZAGE
Het concept Lokale woonvisie Geldrop-Mierlo ligt vanaf 11 oktober vier weken ter inzage. Binnen deze termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling op de plannen reageren. Schriftelijke reacties moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Als u uw zienswijze mondeling kenbaar wenst te maken, kunt u een afspraak maken met de heer Wessels.

INSPRAAKAVONDEN
Er zijn bovendien twee inspraakavonden georganiseerd. Wij nodigen u graag uit om op deze avond aanwezig te zijn.


1. De eerste inspraakavond vindt plaats op maandag 24 oktober 2005 van 20.00 tot 21.30 uur in zaal The Corner, Carlton De Brug, Arkweg 3-17 (ingang Sportcentrum, achterzijde) in Mierlo.

2. De tweede inspraakavond vindt plaats op woensdag 26 oktober 2005 van 20.00 tot 21.30 uur in het NH Hotel, Bogardeind 219 in Geldrop.

Tijdens deze avonden wordt het concept van de woonvisie toegelicht en heeft u de gelegenheid tot het stellen van vragen. De schriftelijke reacties worden gebruikt om de concept-woonvisie bij te stellen. De bijgestelde woonvisie wordt vervolgens op 30 november door de raadscommissie en op 22 december 2005 door de gemeenteraad behandeld.

GRAAG AANMELDEN
Wel verzoeken wij u uw aanwezigheid uiterlijk op 20 oktober 2005 voor 16 uur s middags te melden bij de receptie van het gemeentehuis, telefoon 040-2893 893 of per e-mail aan s.wessels@geldrop-mierlo.nl.

MEER INFORMATIE
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Wessels, telefoon: 040-2893764.
Van 29 augustus tot 20 januari
ONDERZOEK VEILIGHEIDSBELEVING BEDRIJVEN

De gemeente werkt mee aan een onderzoek naar de veiligheidsbeleving van bedrijven. Dit gebeurt in samenwerking met onder andere het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing, het Midden- en kleinbedrijf Nederland, de Kamer van Koophandel en de Politie. Het onderzoek loopt van 29 Augustus tot 20 Januari.

Inmiddels zijn er vragenlijsten verstuurd naar alle bedrijven die gevestigd zijn op een bedrijventerrein in de gemeente. Als blijkt dat het thema veiligheid voldoende leeft bij de ondernemers kan de uitkomst van het onderzoek leiden tot de aanvraag van een Keurmerk Veilig Ondernemen. Een respons van 50% is hiervoor noodzakelijk.

De voordelen van het Keurmerk Veilig Ondernemen zijn divers, zo kan het onder andere leiden tot een afname van criminaliteit en een korting op de verzekeringspremie.

Om ondernemers voldoende gelegenheid te geven om de vragenlijst ingevuld te retourneren is de uiterste inleverdatum verschoven naar 21 oktober. Wij vragen ondernemers die nog niet aan het onderzoek hebben deelgenomen de toegestuurde vragenlijst ingevuld terug te sturen. Op deze manier werken we samen aan een grotere veiligheid op de bedrijventerreinen van onze gemeente.

Voor meer informatie over het Keurmerk Veilig Ondernemen kijkt u op www.hetccv.nl. Voor vragen over het onderzoek kunt u een e-mail sturen naar m.roex@geldrop-mierlo.nl

Publicatie 11 oktober 2005
ONDERZOEK VEILIGHEIDSBELEVING BEDRIJVEN
De gemeente werkt mee aan een onderzoek naar de veiligheidsbeleving van bedrijven. Dit gebeurt in samenwerking met onder andere het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing, het Midden- en kleinbedrijf Nederland, de Kamer van Koophandel en de Politie. Het onderzoek loopt van 29 Augustus tot 20 Januari. Inmiddels zijn er vragenlijsten verstuurd naar alle bedrijven die gevestigd zijn op een bedrijventerrein in de gemeente. Als blijkt dat het thema veiligheid voldoende leeft bij de ondernemers kan de uitkomst van het onderzoek leiden tot de aanvraag van een Keurmerk Veilig Ondernemen. Een respons van 50% is hiervoor noodzakelijk. De voordelen van het Keurmerk Veilig Ondernemen zijn divers, zo kan het onder andere leiden tot een afname van criminaliteit en een korting op de verzekeringspremie.
Om ondernemers voldoende gelegenheid te geven om de vragenlijst ingevuld te retourneren is de uiterste inleverdatum verschoven naar 21 oktober. Wij vragen ondernemers die nog niet aan het onderzoek hebben deelgenomen de toegestuurde vragenlijst ingevuld terug te sturen. Op deze manier werken we samen aan een grotere veiligheid op de bedrijventerreinen van onze gemeente.
Voor meer informatie over het Keurmerk Veilig Ondernemen kijkt u op www.hetccv.nl. Voor vragen over het onderzoek kunt u een e-mail sturen naar m.roex@geldrop-mierlo.nl
SRE GEEFT VERVOLG AAN BESLUIT BOSE

De Regioraad van het SRE heeft op 23 juni jl. het voorkeursalternatief BOSE vastgesteld: op korte termijn inzetten op benuttingsmaatregelen en openbaar vervoer en vanaf 2010 aanleg van het voorkeurstracé. Naast het vaststellen van het voorkeursalternatief heeft de Regioraad gevraagd onderzoek te doen, in aanvulling op het voorkeursalternatief, naar een verbinding met de N279 en naar de mogelijkheden van gehele of gedeeltelijke ondertunneling van het tracé.Tevens heeft de Regioraad gevraagd de effecten te meten van het maatregelenpakket dat de komende jaren gerealiseerd gaat worden. De wijze waarop de komende jaren het besluit verder wordt uitgewerkt, heeft het SRE beschreven in een strategienota.

AANVULLEND ONDERZOEK
De eerste stap van het vervolgproces is het onderzoeken van nut en noodzaak van een verbinding tussen het voorkeurstracé en de N279. Dit onderzoek is gekoppeld aan het onderzoek van de provincie Noord-Brabant naar een verbreding van de N279. Dit onderzoek wordt dan ook gezamenlijk met de provincie uitgevoerd.Parallel hieraan wordt gestart met een onderzoek naar de haalbaarheid en de kosten van gehele of gedeeltelijke ondertunneling van het voorkeurstracé, waarbij de ligging van het vastgestelde voorkeurstracé niet ter discussie staat.Het derde aanvullende verzoek van de Regioraad, het monitoren van de uitgevoerde benuttingsmaatregelen en extra inzet van openbaar vervoer, is ingebed in een regiobreed monitoringsplan.

INRICHTINGSPLAN
Om het voorkeurstracé in een ruimtelijk plan vast te kunnen leggen, dienen allereerst de onderzoeksresultaten van een verbinding met de N279 en van ondertunneling bekend te zijn. Daarna dient een inrichtingsplan te worden opgesteld. In dit inrichtingsplan wordt, door het SRE en de betrokken gemeenten, het voorkeurstracé in de omgeving ingepast en wordt beschreven hoe en waar de schadelijke effecten op natuur en landschap worden gecompenseerd.

BESTEMMINGSPLAN
Nadat het inrichtingsplan gereed is, dient dit te worden vastgelegd in een juridisch bindend ruimtelijk plan. Op dat moment is naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe Wet op de ruimtelijke ordening van kracht. Die wet maakt het mogelijk dat het SRE een regionaal bestemmingsplan voor het voorkeurstracé vaststelt. Een dergelijk bestemmingsplan zal altijd in goed overleg en samen met de gemeenten en de provincie Noord-Brabant worden voorbereid. Gezamenlijke verantwoordelijkheid, draagvlak en een efficiënte aanpak zijn het uitgangspunt.

PLANNING
De uitkomsten van de aanvullende onderzoeken zijn eind 2006 bekend. Vervolgens zal het inrichtingsplan medio 2008 worden afgerond, waarna de bestemmingsplanprocedure kan worden gestart. Medio 2010 zullen de procedures hiervoor zijn afgewikkeld, waarna met de aanleg van het voorkeurstracé kan worden begonnen.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Cortenbach, telefoon 040-2594568, e-mail: i.cortenbach@rez.sre.nl of Jean van Zeeland, telefoon 040-2594558, e-mail j.vanzeeland@rez.sre.nl. Kijk ook op www.sre.nl

BESCHRIJVING VOORKEURSALTERNATIEF
Het voorkeursalternatief is een pakket aan maatregelen, bestaande uit benuttings- en openbaar vervoermaatregelen en uit de aanleg van een tracé, inclusief flankerende maatregelen en mitigerende en compenserende maatregelen.Gezien de variëteit en omvang van het maatregelenpakket dient realisatie gefaseerd plaats te vinden. Het uiteindelijke doel is een gefaseerde realisatie van het totale maatregelenpakket in de periode tot 2020. Het in het voorkeursalternatief opgenomen tracé loopt vanaf Bokt, om Gerwen, ten oosten van Nuenen naar de A270. Vervolgens gaat het tracé over de A270, de Collse Hoefdijk en ten oosten van Geldrop naar de A67. Tevens is een parallel tracé opgenomen langs het Eindhovens kanaal om de knelpunten op de Geldropseweg/ Eindhovenseweg op te lossen

Publicatie 11 oktober 2005

Tot eind januari 2006
ONDERHOUD RIOLERING GELDROP-MIERLO
In de komende maanden, uiterlijk tot eind januari 2006, zal er onderhoud plaats vinden aan het hoofdriool in bepaalde wijken van Geldrop en Mierlo. In Geldrop zal dit zijn in de wijk Genoenhuis en een klein gedeelte van Zesgehuchten. In Mierlo zijn dit de wijken De Loo, Neerakkers2 en Ambachtweg.

De werkzaamheden bestaan uit het inspecteren en onder hoge druk schoonspoelen van het hoofdriool. Als gevolg van het werken met hoge druk is het raadzaam voorzorgs-maatregelen te nemen om overlast in huis zoveel mogelijk te voorkomen. Met deze voorzorgsmaatregelen wordt bedoelt dat u de deksel van het toilet, indien aanwezig, sluit en eventueel verzwaard om openslaan te voorkomen. Tevens raden wij u aan afvoeren af te sluiten.
Het is niet noodzakelijk dat bewoners tijdens deze werkzaamheden thuis zijn.
Omdat momenteel nog niet bekend is wanneer het riool bij u in de straat wordt gereinigd zult u één dag voorafgaand aan de werkzaamheden een huis-aan-huis brief ontvangen.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Lubeek van de afdeling Openbare Werken. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar via de telefoonnummer 040-2893730.