Productschap Diervoeder

11/10/2005

MINAS-regeling wordt overgeheveld van PDV naar LNV

Bestemd voor: Producenten en leveranciers van diervoeders die deelnemen aan de MINAS-regeling

Met ingang van 1 januari 2006 treedt de nieuwe Meststoffenwet in werking. In het daaraan gekoppelde Uitvoeringsregeling en Uitvoeringsbesluit Meststoffenwet staan ook regels voor leveranciers van diervoeders. Deze regels vervangen de huidige MINAS-erkenningsregeling, die het Productschap Diervoeder beheert en uitvoert. De MINAS-regeling van het PDV zal dan ook per 1 januari a.s. komen te vervallen.

Om de administratieve lasten voor het bedrijfsleven zo laag mogelijk te houden, heeft de minister van LNV besloten om grotendeels aan te sluiten bij de voorschriften zoals die in de huidige MINAS-regeling van het Productschap Diervoeder zijn opgenomen. Deze voorschriften betreffen de vaststelling van met het diervoeder geleverde hoeveelheden stikstof en fosfaat, de administratie en etikettering hiervan en de opgave aan Dienst Regelingen te Assen. Deze voorschriften zijn kwalitatief voldoende en bieden voldoende nauwkeurigheid om ook in de nieuwe mestregelgeving opgenomen te kunnen worden.
Ook de protocollen voor bemonstering, analyse en vaststelling van gehalten in diervoeder zijn dan ook vrijwel identiek overgenomen.

Anders dan in het kader van het mineralenheffingensysteem gelden deze voorschriften nu alleen voor leveranciers van diervoeders, bestemd voor staldieren, en zijn zij niet langer verbonden aan een erkenningensysteem. Nadere informatie vindt u op www.hetlnvloket.nl

Omstreeks half oktober ontvangt u van de Dienst Regelingen van het Ministerie van LNV een nieuwsbrief met nadere informatie over de nieuwe regeling.