FloraHolland


FloraHolland heeft wereldprimeur met eerste grootbloemige roos 'Rigoletto'

NAALDWIJK (persbericht 11 oktober 2005) - Op dinsdag 11 oktober had FloraHolland een wereldprimeur met de grootbloemige roos 'Rigoletto'. Deze grootbloemige roos werd voor het eerst geveild en wel voor de klok van FloraHolland vestiging Naaldwijk. De Naaldwijkse rozenklok wordt gekenmerkt door het hoge aantal rozenintroducties.

Rigoletto is een tweekleurige roze-crème roos met een uitstekende houdbaarheid. Deze cultivar van veredelaar Kordes Roses wordt aangevoerd door Tanzania Flowers Ltd. uit Tanzania. De eerste rozen zijn verkocht voor 0,43 per steel. Als gevolg van de goede samenwerking tussen Kordes en FloraHolland zullen er dit seizoen meerdere rozenintroducties op FloraHolland volgen uit de stal van Kordes.

Kordes is een wereldwijd familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van rozenveredeling en -vermeerdering. Een internationaal team is dagelijks bezig met de ontwikkeling van nieuwe rozensoorten en het optimaliseren van de vermeerdering. Veel van de meest beroemde snijrozen en tuinrozen komen uit de kassen van Kordes. Kordes heeft bedrijven in de bloemencentra in Nederland en Kenya. FloraHolland Rozenaanvoerders zorgen voor een kwalitatief, betrouwbaar en compleet assortiment waarmee elk segment en elk land te beleveren is. Hierdoor trekt FloraHolland veelzijdige en grote koopkracht voor Rozen en daarmee de weg tot optimale afzet. De afzet van rozen wordt vanuit FloraHolland op een persoonlijke en klantgerichte wijze ondersteund. Daarnaast ondersteunt en adviseert FloraHolland de verschillende schakels in de keten bij het introduceren van noviteiten en het ontwikkelen van (product)concepten. Dit loopt uiteen van productpromotie tot het doen van marktonderzoek.


---