Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 11 oktober 2005

Politie houdt jongen (16) aan voor rijden zonder rijbewijs: ook vader aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmiddag aan de Berkenring een 16-jarige jongen uit Zundert aangehouden. Surveillerende agenten zagen rond 16:55 uur een auto rijden en zagen dat achter het stuur een persoon zat die net boven het stuur uit kwam. Aan de Prieelberk parkeerde de jonge bestuurder zijn auto, waarna agenten een onderzoek instelden. Achter het stuur bleek de 16-jarige te zitten. Hij werd voor verhoor aangehouden. Achter in de auto zaten een jonger broertje en zusje. Zijn 49-jarige vader zat naast hem op de bijrijderstoel en wilde zich niet legitimeren aan de agenten. Hierop werd ook hij aangehouden. De twee jonge passagiers zijn door een agent thuis afgezet. De auto is in overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen. In de loop van de avond zijn vader en zoon in vrijheid gesteld. De politie maakt tegen beiden proces-verbaal op.

Joint Hitteam houdt twee verdachten aan met 500 cocaïne

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Het Joint Hitteam heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 29-jarige inwoner van Brussel en een 26-jarige inwoonster van La Baule aangehouden. Bij controle van de twee en het voertuig waarin zij rond middernacht over de Rijksweg A16 reden vonden de agenten van het drugsteam ruim 500 gram cocaïne. De drugs met een straatwaarde van ruim 25.000 zijn in beslag genomen. Het Frans/Belgische duo is in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed

MOERDIJK: Op de Rijksweg A17, nabij Moerdijk, heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 30-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten van zijn auto. Op het bureau blies hij een waarde van 545 ug/l op het ademanalyseapparaat. Met een rijverbod van 5 uur is hij met een proces-verbaal op zak heengezonden. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Politie neemt bromfiets in beslag

ZUNDERT: Aan de Hofdreef in Zundert heeft een motoragent maandagavond een 16-jarige jongen uit Zundert na een korte achtervolging staande gehouden. Bij onderzoek bleek de bromfiets bleek te zijn opgevoerd tot een inhoud van 70 cc. De bromfiets werd in overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie waarschuwt voor listig drietal

BREDA: De afgelopen maanden zijn bij de politie in het district Oosterhout en Breda vijf meldingen binnengekomen over een drietal, dat mogelijk actief is op het gebied van diefstallen uit woningen. Het trio probeert met verschillende smoesjes bij hun bejaarde slachtoffers binnen te komen in woningen. De drie vrouwen bellen aan en vragen bijvoorbeeld om een glas water. Als aan het verzoek wordt voldaan en de bewoner dit gaat halen proberen twee van hen de woning binnen te glippen. Afgelopen weekend kregen een 85-jarige vrouw aan de Leon van Heilstraat en een 84-jarige vrouw aan het Thorbeckeplein bezoek van vermoedelijk het drietal. Aan de Leon van Heilstraat wilden zij kennis maken met de bewoner en stonden na aanbellen direct bij haar binnen in de woning. Bij de vrouw aan het Thorbeckeplein wilden zij een briefje hebben om een boodschap op te kunnen schrijven. In beide gevallen hebben de bewoonsters de indringers zelf naar buiten kunnen krijgen. De drie vrouwen zijn van Oost-Europese afkomst en verplaatsen zich vermoedelijk in een donkerkleurige Volkswagen Golf. De politie adviseert uitdrukkelijk om niet in te gaan op bovengenoemde of soortgelijke verzoeken en de deur gesloten te houden als de zaak niet wordt vertrouwd. Heeft u inlichtingen of bent u zelf slachtoffer geworden van deze listige dames dan kunt u bellen met het algemeen politienummer 0900 8844.

Keukenbrand Standdaarbuiten

STANDDAARBUITEN: Maandagavond omstreeks 23.30 uur is er een klein keukenbrandje geweest in een woning aan de Groene Slinger. De bewoner had een pizza in de oven gezet en was daarna in slaap gevallen. Door zijn hond werd hij gewekt, waarna de bewoner nog heeft geprobeerd het brandje te blussen. Toen dit niet lukte is hij met zijn hond naar buiten gegaan. De brandweer heeft de brand geblust.

Politie houdt verdachte aan van diefstal bouwmaterialen

ZEVENBERGEN: Maandagmiddag heeft de politie in zijn woning in Zevenbergen een 28-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van bouwmaterialen op een bouwplaats van een bedrijf uit Zundert. Het feit werd gepleegd in de nacht van 6 op 7 oktober aan de Korte Wipstraat in Zevenbergen. Medewerkers van het bedrijf zagen maandagmorgen in de tuin van de verdachte hun goederen liggen en waarschuwde de politie. Door de politie zijn de spullen in beslaggenomen en kon de bewoner worden aangehouden. De bewoner heeft bekend inderdaad de spullen te hebben ontvreemd. De Zevenbergenaar is in verzekering gesteld.

Aanrijding met letsel

KLUNDERT: Maandagmiddag is bij een aanrijding tussen een fietser en een vrachtwagen een 35-jarige inwoonster van Willemstad gewond geraakt. Op de rotonde Zuiderlijke Randweg, kruising Zevenbergseweg. De vrouw was tegen de achterzijde van de vrachtwagen van een 49-jarige chauffeur uit Klundert gereden toen deze rechtsaf was geslagen. Het slachtoffer kon niet meer remmen en kwam ten val. Met vermoedelijk een sleutelbeenbreuk is zij per ambulance overgebracht naar het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal.

Huissleutel aan fietssleutelbos: inbraak woning

ULVENHOUT: In de nacht van maandag op vrijdag is een diefstal gepleegd uit een woning aan de Nieuwe Dreef. De dader kon de woning vrij eenvoudig binnenkomen. De dader kon namelijk beschikken over de sleutel van de woning die aan de sleutelbos aan een fiets hing. De fiets stond op zijn beurt in een niet afgesloten schuur bij de woning. Uit de woning werden enkele portemonnees en een mobiele telefoon gestolen. Met de autosleutels werd vervolgens ook nog de personenauto van de bewoner gestolen die naast het huis stond geparkeerd. De auto werd dinsdagmorgen aangetroffen aan de Rijksweg A58 bij Riel, gemeente Goirle.

Auteur: Henk Snepvangers