Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (11/10)

TILBURG, 11 oktober 2005

Roddels aanleiding voor mishandelingen, politie arresteert 3 verdachten

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 20.35 uur op de Kuiperstraat een 19-jarige vrouw uit Den Bosch aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 22-jarige Tilburgse. De dames kregen ruzie omdat het slachtoffer valse roddels over de verdachte tegen wederzijdse vriendinnen verteld zou hebben. Enkele minuten later moest de politie opnieuw optreden nu op het Julianapark waar twee stellen met elkaar slaags waren geraakt. De politie arresteerde een 16-jarig meisje en haar 18-jarige vriend. Ook hier was de ruzie ontstaan omdat de vrouwelijke verdachte vond dat ze door de andere vrouw werd zwart gemaakt.

Het slachtoffer verklaarde dat ze door de verdachte, een vriendin van haar, tijdens een ruzie bij het Wilhelminapark met de vlakke hand in haar gezicht geslagen was. Daarna was ze naar een tante gegaan aan de Kuiperstraat. Daar was de verdachte ook naar toe gekomen om de zaak uit te praten. Dit resulteerde er in dat de verdachte haar een harde duw gaf waardoor ze op de grond viel. Hierna sloeg de verdachte haar op haar hoofd en schopte tegen haar linkerbil. Bij de arrestatie fliptede verdachte en begon met een winkelwagen en een fiets te gooien. De aanleiding tot de vechtpartij zou zijn geweest dat het slachtoffer over de verdachte geroddeld zou hebben. De roddels gingen over een gestolen telefoon van de verdachte en de mogelijke daders daarvan.

TILBURG: Gisteravond kreeg de politie omstreeks 21.10 uur een melding dat er op het Julianapark gevochten zou worden. Ter plaatse bleek dat de daders al vertrokken waren. Op straat stonden nog een 17-jarige jongen, die letsel had aan zijn kaak en zijn vriendin die oogletsel had. Het stel was mishandeld door de ex-vriendin van de jongen en haar nieuwe vriend. Ter plaatse meldde zich korte tijd later de vrouwelijke verdachte, een 16-jarig meisje. Zij werd aangehouden. Haar vriend, een 18-jarige Tilburger, meldde zich gisteravond nog vrijwillig aan het bureau. Volgens de vrouwelijke verdachte ontstond de ruzie tussen de twee stellen nadat zij aan het andere meisje had gevraagd waarom zij steeds door haar werd zwart gemaakt bij vrienden. Volgens de verdachte was zij eigenlijk ook slachtoffer, haar tegenstrever had haar geslagen en plukken haar uit haar hoofd getrokken. De agenten zagen dat zij een kale plek op haar hoofd had. De politie maakt in beide zaken proces-verbaal op.

Politie houdt autogordelcontrole

TILBURG: De politie van het team Tilburg West heeft vanmorgen rond twee scholen aan de Lombardijenlaan en de Langendijk een autogordelcontrole gehouden. De controle vond plaats tijdens het begin van de schooldag, tussen 07.45 en 08.30 uur. De politie slingerde 18 overtreders op de bon.

Winkeldief aangehouden

TILBURG: Financiële problemen, waren volgens een 57-jarige Tilburger aanleiding om gisteravond bij een supermarkt op de Broekhovenseweg enkele vleesproducten ter waarde van 5 euro weg te nemen. De verdachte rekende bij de kassa wel twee blikjes bier af, maar probeerde de vleeswaren zo in zijn mandje mee te nemen. Hij is al eerder ter zake winkeldiefstallen en andere misdrijven met de politie in aanraking geweest. Hij heeft een dagvaarding gekregen en moet zich op 9 december aanstaande bij de rechter verantwoorden.

XTC-afval aangetroffen

OISTERWIJK: Gisteren zijn aan de Klaas Ayerlaan een 14-tal jerrycans aangetroffen, die waren gevuld met laboratoriumafval. Deze jerrycans zijn vermoedelijk afkomstig van een productieplaats van amfetamine of XTC. In de jerrycans zaten olieachtige restproducten evenals andere chemicaliën, waaronder aceton, mierenzuur en zoutzuur. De gemeente zou zorg dragen voor de afvoer. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het afval.

Vonnisklant aangehouden

TILBURG: Vanmiddag is omstreeks 14.20 uur een 44-jarige Tilburgse aangehouden in het Wilhelminapark omdat ze nog voor twee vonnissen gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Het gaat om boetes van in totaal 274 euro of vier dagen zitten. De vrouw is ingesloten.

Auteur: Willem van Hooijdonk