Politie Midden- en West Brabant

Snel politienieuws? Klik op RSS

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 11 oktober

BERGEN OP ZOOM, 11 oktober 2005

Politie stuit op tweetal hennepvelden
BERGEN OP ZOOM: Politiemensen van Courage en de afdeling Milieu hebben dinsdagmiddag hun handen vol gehad aan de ruiming van twee hennepvelden in natuurgebied Markiezaat van de Stichting Brabants Landschap. Tijdens een zogenaamde milieuvlucht zagen politiemensen van de afdeling Milieu enige tijd geleden de hennepvelden vanuit de lucht goed liggen. Omdat nu de tijd rijp was om te kunnen oogsten, stelde de politie vandaag een nader onderzoek in. Duidelijk was dat de goede nazomer ook de henneptoppen ten goede was gekomen; de kwaliteit van de aangetroffen zeer zware henneptoppen was volgens de kenners bijzonder goed en deed zeker niet onder voor die van een gemiddelde binnenkwekerij.
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de teler, die zelfs bomen in het natuurgebied heeft gekapt om de hennepplanten te kunnen laten gedijen. Het gaat in totaal naar schatting om zon 600 planten met een geschatte opbrengst van minimaal 60 kilo gedroogde hennep. Omdat buitenweed in de coffeeshops gemiddeld 6 à 7 euro kost en daarmee iets duurder is dan de zogenaamde binnenhennep, had de vermoedelijke opbrengst van de beide velden zon 360.000 euro opgebracht.

Politie lost openlijke geweldpleging op door krantenbericht STEENBERGEN: De politie van het team Steenbergen heeft een openlijke geweldpleging opgelost die 6 oktober plaatsvond. Door het krantenbericht dat zaterdag in de krant stond heeft een tweetal getuigen van het incident zich gemeld. Ook een tweetal ouders van de twee verdachten hebben zich bij de politie gemeld nadat zij het incident in de krant hadden gelezen. Het tweetal is inmiddels gehoord. Het betreft twee minderjarige jongens uit Heerle.

Fietser ten val
OSSENDRECHT: Een 29-jarige inwoner van Duitsland is dinsdagochtend gewond geraakt nadat hij ten val was gekomen met zijn fiets. De wielrenner was rijdende in de wielerronde van Putte toen hij op de Putseweg ten val kwam. Met letsel aan zijn hoofd is hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak in bedrijf
ROOSENDAAL: Een bedrijf aan het Oostplein is maandagavond laat bezocht door inbrekers. De daders gooiden een hamer door de ruit waardoor een gat ontstond en zij binnen konden komen. Uiteindelijk is er niets meegenomen. De technische recherche heeft een aantal aangetroffen sporen veiliggesteld.

Politie houdt man aan voor diefstal portemonnee
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft een 19-jarige inwoner van Spijkenisse aangehouden op verdenking van diefstal van een kelnersbeurs. De man was gezien in het chauffeurscafé aan de Mastendreef toen de diefstal was gepleegd. Een serveerster had gedurende en kort ogenblik het café alleen gelaten. Nadat zij terug kwam bleek de beurs met een geldbedrag te zijn gestolen. De man bleek nog in het pand aanwezig te zijn waarna de politie werd gewaarschuwd. Uit onderzoek bleek dat de man in het bezit was van een geldbedrag dat mogelijk afkomstig was uit de beurs. De man is hierop aangehouden en ingesloten. Nader onderzoek volgt.

Man gewond bij brand in woning
SPRUNDEL: Een 78-jarige inwoner van de Hertogstraat is maandagavond lichtgewond geraakt nadat er brand was ontstaan in zijn woning. Rond 23.00 uur hoorde de bewoner lawaai bij de voordeur. Toen hij ging kijken ontdekte de man dat de gordijnen bij de voordeur in de brand stonden als mede de voordeurmat. De bewoner kon het vuur met zijn handen doven door de gordijnen van de muur te trekken. Hierdoor bekwam hij wel brandwonden aan beide handen en moest hij zich onder doktersbehandeling stellen. Het vermoeden bestaat dat er sprake is van brandstichting. Een tweetal weken geleden vond op eenzelfde wijze brandstichting plaats in woningen in Oudenbosch en St. Willebrord waarbij in een aantal gevallen sprake was dezelfde methode, het in brand steken van de gordijnen bij de voordeur.
De politie waarschuwt mensen voor deze vorm van brandstichting en stelt een onderzoek in.

Rijden zonder rijbewijs
ROOSENDAAL: Een 30-jarige inwoner van Roosendaal heeft dinsdagochtend proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. Een politieagent controleerde de man toen hij met zijn auto over de Bergrand reed. Uit onderzoek bleek dat de man met een geheel ongeldig rijbewijs reed. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Ruim 100 kilo drugs aangetroffen bij inval bedrijf
ROOSENDAAL: Het team Courage heeft dinsdagmiddag een inval gedaan in een bazaar achter de Boulevard. In de bazaar trof de politie ruim 100 kilo hasj aan dat als opslag in het bedrijf was gestald. De softdrugs heeft een straatwaarde van ongeveer 550.000 Euro. Een 32-jarige man, de woonplaats is op dit moment niet bekend, is in het pand aangetroffen en door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De eigenaar van het pand was niet aanwezig en zal later door de politie worden gehoord. In het pand is ook een nog onbekende hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst