Politie Gelderland-Midden

Wageningen; fietser komt onder auto

Publicatiedatum: 11-10-2005 17:33:24

Op de Grintweg/Bovenweg in Wageningen is dinsdagmiddag 11 oktober rond 16.00 uur een 87-jarige fietser uit Wageningen onder een passerende personenauto gekomen. Deze auto werd bestuurd door een 83-jarige vrouw uit Ede. Zij is met de schrik vrij gekomen. De fietser is met een hoofdwond door een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Over de ernst van dit letsel zijn (nog) geen bijzonderheden bekend.

Hoewel de toedracht van het ongeval op dit moment nog wordt onderzocht door de verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden lijkt het er vooralsnog op dat de man op een ter plaatse aangelegde fietsers oversteekplaats plotseling wilde oversteken. De automobiliste zou nog wel getracht hebben uit te wijken, doch zij kon een aanrijding niet meer voorkomen. Met het slachtoffer is nog niet gesproken over de toedracht.

Getuigen
Naast het onderzoek naar sporen en het in beeld brengen van de wegsituatie, zijn ook getuigenverklaringen van wezenlijk belang om de vraag naar de toedracht van het ongeval te kunnen beantwoorden. De politie roept hen dan ook dringend op contact met de politie in Wageningen op te nemen. Dit kan onder nummer 0900 - 8844.

Naar verwachting zal de Grintweg/Bovenweg rond 18.00 uur weer voor doorgaand verkeer worden vrij gegeven.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---